Начало / Свят / Джулиан Мур и Клоуи Грейс Мориц за участието си в „Кери“ по Стивън Кинг

Джулиан Мур и Клоуи Грейс Мориц за участието си в „Кери“ по Стивън Кинг

Две от най-атрактивните женски имена в списъка с холивудски актриси споделят любопитни подробности около участието си във внушителната екранизация на бестселъра „Кери“ по Стивън Кинг, отбелязва БГНЕС , цитирайки „Форум филм“.

Джулиан Мур и Клоуи Грейс Мориц са в центъра на смразяващия психотрилър, който ще завладее киносалоните тази есен. Нов поглед към зловещата вселена на семейство Уайт дава второто видео към продукцията, което разкрива част от най-впечатляващите сцени от филма. Огнени стихии, мощни експлозии и зрелищни телекинетични ефекти ще разтърсят зрителите пред големия екран, осмелили се да се докоснат до света на две жени, отхвърлени от обществото заради неспособността им да се впишат в неговите норми и изисквания.

Джулиан Мур, която се спряга като една от потенциалните актриси за участие в третия и четвъртия филм от поредицата „Игрите на глада“, влиза в ролята на самотна фанатична майка, обсебена от религиозни мисли и ограничения. За филма и героинята си Маргарет Уайт, която пресъздава в „Кери“, пред Entertainment Weekly тя коментира:

 „Това е жена с очевидно психично разстройство. Най-тъжното в случая според мен е, че заради тази болест едно невинно дете е в плен на човек със сериозно заболяване. И тук на преден план излиза връзката между майка и дъщеря. Искахме да покажем тази връзка като максимално значима, независимо че е ужасна и разрушителна“.

Другата звездна дама в продукцията – младата и талантлива Клоуи Грейс Мориц – признава в интервю за списание Nylon, че участието в „Кери“ е едно от най-хубавите преживявания в живота й:

„Постарах се да играя по начин, който никога досега не съм опитвала. Аз съм от онзи тип актьори, които обикновено много бързо излизат от състояние, след като са играли в сцена, в която са плакали и дори се смея и шегувам. Но в „Кери“ опитах да остана в образ и да съм в мрачно настроение през цялото време.“, коментира Клоуи. „Докато течаха снимките с режисора и актьорите, бях Кери през цялото време. Това беше едно от най-хубавите преживявания в живота ми, но също така и едно от най-мрачните. Страх ме е да видя филма, защото в него съм по-уязвима от когато и да било“.

„Кери“ е адаптация на класическата хорър история за живота на Кери Уайт – скромно момиче, отхвърлено от връстниците си, което живее с дълбоко религиозната си майка. След като е жестоко унизена на училищния бал, Кери започва да упражнява терор в градчето, в което живее, с помощта на телекинетичните си способности.
„Кери“ ще излезе в кината у нас едновременно със световната си премиера на 18 октомври тази година.

Книги от Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

271941977_1654054304933992_2760267913472093063_n

Книгите са естествената ни компания в студеното време

Вдъхновяващи и сгряващи сюжети за зимните месеци Празниците останаха вече само спомен, макар че на …