Начало / България / Конкурс за пътепис на тема „Где е земният рай?”

Конкурс за пътепис на тема „Где е земният рай?”

Мултимедийното списание “Public Republic”, с подкрепата на Немско – българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-германски икономически и културни връзки, организира до 15 септември 2013 г. конкурс за пътепис на тема „Где е земният рай?”. Идеята на организаторите е да се припомни страстта на Алеко Константинов към пътуванията и е във връзка с 150-годишнината от рождението му.

Текстовете ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. Милена Кирова (литературен историк и критик) – председател на журито, проф. д-р Кирил Топалов (съветник на Президентството по културата, духовното развитие и идентичност), проф. д-р Николай Чернокожев (преподавател в СУ и автор на книги по възрожденска литература и литература след Освобождението), Здравка Евтимова (писател), д-р Дария Карапеткова (гл.ас. в Катедрата по италиански в СУ, преводач и автор на книги за съвременна италианска литература), Оля Стоянова (журналист и писател), Драгомир Симеонов (журналист).

Първа награда — електронен четец.
Втора награда — две нощувки със закуска и вечеря в петзвезден хотел в Банско.
Трета награда — електронни книги на Милена Кирова, Кристин Димитрова, Здравка Евтимова, Елин Рахнев и Керана Ангелова от Public Republic Publishing.

Отличените на първите три места автори ще получат грамоти и ще бъдат издадени в електронна книга – юбилейно издание на Public Republic.

Условия за участие: В конкурса може да участва всеки само с един пътепис. Задължително условие е текстът да не е публикуван в печатно или онлайн издание.

Срок: До 15 септември 2013 г. включително (текстове се приемат до 24:00 часа на 15 срещу 16 септември).
Обявяване на наградeнитe: 25 септември 2013 г.

Изисквания към участниците:

Изпращане на един E-mail до редакцията (konkurs@public-republic.com) с два прикачени файла.

– В полето “Относно”/ Subject да бъде записано „За конкурса” и Вашето име и фамилия.
–  В първия прикачен файл се съдържа пътеписът (като doc), с който участвате в конкурса  (в категория “Проза” участват само пътеписи с обем до 1200 думи).
–  Върху самите текстове да няма никакви лични отличителни знаци (име, потребителско име, автограф, лого и т.н.).
–  Във втори прикачен файл (като doc) да бъде изпратена попълнена съответната форма за участие, която може да изтеглите тук.

–  Всеки от участниците в конкурса ще получи в рамките на 48 часа на електронната си поща мейл, че текстовете и необходимите данни са пристигнали успешно на редакционния адрес. В случай, че сте пропуснали да изпратите нещо, също така ще получите мейл с молба да допълните вече изпратеното.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …