Начало / България / Трети национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”

Трети национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”

Община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив, Поетическа академия „Добромир Тонев“ обявяват Трети Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст.

Конкурсът е анонимен, а темата – свободна. Всеки може да представи от едно до три стихотворения.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят творбите си най-късно до 1 октомври 2013 г. включително, на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1. Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.
Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа съответно:
• стихотворенията, отпечатани в три екземпляра;
• по-малък ненадписан запечатан плик с личните данни на съответния участник: трите имена, дата на раждане, имейл и/или телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които участва. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първият ред на произведението.

Кандидатства се само със стихотворения, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. Представените творби, както и данните от малкото пликче, задължително трябва да бъдат написани на компютър или поне на пишеща машина.

Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.

Ще бъдат раздадени следните награди от Община Пловдив:
Първа награда – 400 лв.;     Втора награда – 250 лв.;  Трета награда – 150 лв.
Вече има и награда за поет студент. Тя се отпуска от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“ и е в размер на 100 лв. плюс грамота. Връчва се от Декана на факултета.

Предвидени са и три специални награди за творба, посветена на Д. Тонев: •Парична награда от 150 лв., осигурена от Радио Пловдив; •Екскурзия до Гърция от Туристическа агенция „Ана Травел“;  •Вечеря за двама в ресторанта на хотел „Одеон“ – Пловдив.
Награждаването ще се състои на датата на рождението на Добромир Тонев – 15 октомври, от 18,30 ч, на официална церемония в „Хермес Централ”.
Организаторите нямат ангажимент към разноските, свързани с пътуването, престоя и нощуването на участниците, поканени за получаване на наградите, ако те не са от Пловдив. Ръкописи не се връщат.
За допълнителна информация и справки: 032/ 627 175, e-mail: d_tonev_konkurs@plovdiv.bg .

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

thich-nhat-hanh-JPG-3178-1642835551

Заветът на монаха-миротворец Тик Нят Хан: „Потърсете с поглед другия бряг!”

Отиде си създателят на толкова много послания за мир и любов Автор на над 100 …

Един коментар

  1. И тук ли възрастови ограничения? Какво им става на всички? Когато одъртеят, ще вдигнат ли възрастта ?
    Апелирам за алтернативен конкурс за автори над 45. Аз съм на 46.