Начало / Свят / Излезе колекция със статии на Кърт Вонегът

Излезе колекция със статии на Кърт Вонегът

Излезе колекция със статии на американския писател Кърт Вонегът, съобщи mediabistro.com. Книгата е само в електронен вариант и е озаглавена „Vonnegut by the Dozen”. Изготвена е от Ричард Линджман. Текстовете са публикувани от списанието „The Nation”, за което Вонегът пише в периода 1978-1998 г. Изпращал им по една или две статии на година. Именно тези негови трудове съставляват колекцията.

В представянето на книгата в сайта на изданието, thenation.com, пише: „The Nation” беше един от отдушниците на Кърт Вонегът за политическо писане. Той  допринасяше за списанието с една или две статии годишно. Убежденията му бяха предимно леви. След участието си във Втората световна война, той смяташе, че тя носи вина за всеки следващ конфликт с участието на Америка. Той пишеше иронично, избягвайки сериозността, изисквана от критиците, които смятаха творчеството му за продукт на контракултурата от 60-те години на миналия век”.

Кърт Вонегът е роден през 1922 г. в САЩ. Известни негови творби са „Кланица 5”, „Закуска за шампиони”, „Галапагос” и др. Стилът му се характеризира с силни елементи на черен хумор и сатира. Интересен факт е, че негово хоби е било изобразителното изкуство. Работил е като журналист и полицейски репортер. Умира през 2007 г.

Свързани заглавия
Гилермо дел Торо иска да адаптира „Кланица 5” и „Франкенщайн”
8 съвета от Кърт Вонегът – как да пишеш със стил
Писатели за пушенето
„Амазон” публикува непознати досега творби на Кърт Вонегът
Житейски съвети от Кърт Вонегът
Как известни писатели отговарят на критиките срещу тях

Книги от Вонегът тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …