Начало / Свят / Библиотека позволи на дете да разгледа еротична книга, отказа извинение

Библиотека позволи на дете да разгледа еротична книга, отказа извинение

Американската библиотека в Индиана „Indianapolis Public Library” позволи на 9-годишно момче да разгледа еротична книга, съобщи huffingtonpost.com. Това творбата „Night Games” от Кристал Джордан. Библиотеката отказа и извинение за случилото се.

Детето избрало книга, която да заеме от библиотеката. Баба му, Джанин Диърин, забелязала, че става въпрос за еротично четиво. Тя се оплакала на персонала и изпратила писмо до ръководството на библиотеката. След като получила отговор, че книгата няма да бъде махната от библиотеката, тя се свързала с местната медия „Fox59”, която направила репортаж за случая.

От библиотеката отказаха интервю. Джон Барнс, директор на отдела по комуникации в библиотеката, заяви в изявление по телефона, че творбата е била в секцията за възрастни и родителите и настойниците на децата трябва да ги научат как се използва една библиотека. Все пак „Fox59” обръща внимание, че секцията с еротични книги и тази с детски такива са доста близо една до друга във въпросната библиотека, а табелите с надписите са окачени високо. Бабата на детето пък поиска еротичните произведения да бъдат отделени с врата от останалите книги.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …