Начало / Свят / Руски адвокат поиска премахване на историческа ЛГБТ книга и наказание за книжарите

Руски адвокат поиска премахване на историческа ЛГБТ книга и наказание за книжарите

Руският адвокат Александър Леликов поиска премахване на историческа ЛГБТ книга от печат и разпространение в страната, съобщи huffingtonpost.com. Става дума за произведението „GAYS. Они изменили мир…“от Виктория Дегтярева. Творбата отдава респект към гей икони от Елтън Джон до Оскар Уайлд.

Адвокатът от Саратов видял книгата в книжарница. Той поискал нейното премахване от печат и разпространение, определяйки я като „гей пропаганда”, пишат руски медии. Леликов предлага още книжарниците, които продават нехудожествения труд, да бъдат наказани. Като аргумент той посочва, че книгата е била сложена близо до секцията за деца.

Най-вероятно желанието на юриста ще бъде удовлетворено, след като той беше подкрепен от Олга Баталина, руски законодател. Тя призовава към премахване на гей литературата в страната. Баталина е член на Държавната дума.

В Русия в момента се взимат остри мерки срещу ЛГБТ общността. Както е известно, през миналата година беше прокаран закон, който забранява показването на хомосексуалност на публични места, като извършителите ги грозят сериозни глоби. Миналата седмица властите потвърдиха, че законът ще функционира в пълна степен и по време на зимните Олимпийски игри в Сочи през 2014 г., като зрители и спортисти ще бъдат държани под отговорност.

Свързани заглавия
Стивън Фрай: Путин иска да направи от хомосексуалните изкупителни жертви, както Хитлер го стори с евреите
Американски писател предизвика масов бойкот на руската водка

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …