Начало / Любопитно / Най-мъжките ястия в литературата

Най-мъжките ястия в литературата

Редакцията на изданието esquire.com ни представя своя избор за най-мъжките ястия в литературата. Ето ги и тях:

Прасе на чеверме в „Одисея” от Омир. Прясно заклано прасе се върти на голям шиш. Част отива в жертва за боговете, но повечето потъва в стомасите на изгладнелите мъже, за да имат сили за предстоящите приключения.

Шунка, наденички, осолено кисело зеле и бира в „Сбогом на оръжията” от Ърнест Хемингуей. Фредерик Хенри има щрапнел в коляното, но мигновено се чувства по-добре, щом консумира тези продукти.

Класически хамбургер в „Гроздовете на гнева” от Джон Стайнбек. Препечено хлебче, месо на скара, топящо се сирене, карамелизиран лук, малко кисели краставички и маслини. Красота!

Мамут в „Божественият Клавдий” от Робърт Грейвс. На огромен пир в чест на император Клавдий, древен мамут е в менюто.

Fistcakes в „Red Sorghum” от Мо Йен. Тези малки тестени изделия не са толкова мъжки, колкото начина, по който се ядат в творбата. Бандити карат селяните да им се отплащат с тях.

Кон на барбекю в „Игра на тронове” от Джордж Р. Р. Мартин. Пирът на сватбата на Денерис Таргериен и кал Дрого е странен и кръвожаден. Присъстващите бойци консумират печено конско с мед и чушки.

Китова пържола в „Моби Дик” от Херман Мелвил. За предпочитане алангле. Месото е прясно, защото китът е убит преди малко.

Закуската в „Сбогом, моя красавице” от Реймънд Чандлър. Коравият детектив Филип Марлоу закусва с  2 чаши кафе, чашка бренди, 2 рохки яйца, препечени филийки. След това още кафе и бренди.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1

Не е зле да си припомним каква е Русия в съзнанието на големите ни възрожденци!

„Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от …