Начало / България / Излиза осъвременен вариант на „Магическата стълба на успеха” на Наполеон Хил

Излиза осъвременен вариант на „Магическата стълба на успеха” на Наполеон Хил

Излиза редактиран и осъвременен вариант на „Магическата стълба на успеха” на великия Наполеон Хил, съобщи издателство „Изток-Запад”.

Въпреки че тази книга е втората от поредицата успешни трудове на Хил, тя се оказва от огромно значение за последвалата я „Мисли и забогатявай“, която е най-продаваната мотивационна книга на всички времена, а според проучване на „USA Today“, проведено сред бизнес лидери, тя е и едно от петте най-въздействащи издания в тази сфера. В настоящата редактирана и осъвременена версия на „Магическата стълба на успеха“ (с предговор на Патриша Г. Хорън) Хил посочва също и тридесетте най-често срещани причини за провал, някои от които са: лошото възпитание, липсата на добре дефинирана цел и амбиция, непочтеност, егоизъм и др.

Книгата разбулва тайната на успеха на някои от най-богатите и влиятелни хора, сред които редица магнати и индустриални собственици, като описва  седемнадесет принципа на закона на успеха. Хил твърди, че ако човек успее да получава това, което пожелае без да нарушава правата на околните, значи той притежава уникална по рода си сила. С помощта на седемнадесетте принципа, постигналите успех се радват именно на тази сила, смята още авторът. Въпросните постулати могат да бъдат полезни не само когато става дума за бизнес, а и във всяка сфера от живота, тъй като водят до конкретни финансови резултати.

Наполеон Хил (1883-1970) е американски юрист, журналист, лектор и писател, един от пионерите в областта на литературата за самоусъвършенстване и постигане на личен успех.  Бил е съветник за връзки с обществеността на двама американски президенти  – Удроу Уилсън и Франклин Делано Рузвелт.

Книги от Наполеон Хил тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …