Начало / България / „По поречието на Амазонка” вече на български

„По поречието на Амазонка” вече на български

На днешния ден, 9 август, пред три години Ед Стафърд става първият човек, извървял цялото поречие на Амазонка – от изворите, отстоящи на 150 км от брега на Тихия океан до делтата на най-пълноводната река при Атлантическия океан.

Преживяванията си Стафърд описва в книгата си „По поречието на Амазонка” – разказ за единствена по рода си експедиция по протежението на най-великата река и през територията с най-голямо видово разнообразие на земята. Книгата е вече е на българския книжен пазар, публикувана от „Вакон”.

Ед Стафърд започва да ръководи експедиции през 2002 г., когато напуска британската армия с чин капитан. Междувременно работи в Афганистан като съветник за ОН по време на кампанията за първите президентски избори в историята на страната. Преди експедицията по Амазонка участва в поредицата на Би Би Си „Изгубената земя на ягуара”. Чрез експедициите си Ед се стреми да информира обществеността за проблемите на околната среда и да вдъхнови хората да повярват, че могат да осъществят мечтите си.

„По поречието на Амазонка” тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …