Начало / България / „По поречието на Амазонка” вече на български

„По поречието на Амазонка” вече на български

На днешния ден, 9 август, пред три години Ед Стафърд става първият човек, извървял цялото поречие на Амазонка – от изворите, отстоящи на 150 км от брега на Тихия океан до делтата на най-пълноводната река при Атлантическия океан.

Преживяванията си Стафърд описва в книгата си „По поречието на Амазонка” – разказ за единствена по рода си експедиция по протежението на най-великата река и през територията с най-голямо видово разнообразие на земята. Книгата е вече е на българския книжен пазар, публикувана от „Вакон”.

Ед Стафърд започва да ръководи експедиции през 2002 г., когато напуска британската армия с чин капитан. Междувременно работи в Афганистан като съветник за ОН по време на кампанията за първите президентски избори в историята на страната. Преди експедицията по Амазонка участва в поредицата на Би Би Си „Изгубената земя на ягуара”. Чрез експедициите си Ед се стреми да информира обществеността за проблемите на околната среда и да вдъхнови хората да повярват, че могат да осъществят мечтите си.

„По поречието на Амазонка” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dante

Редактираха Данте в опит за повече коректност

700-годишнината от смъртта на великия поет честваме през 2021-а Пасажи, които са обидни за исляма, …