Начало / Любопитно / „Седемте смъртни гряха” от Мишел Райт (анотация)

„Седемте смъртни гряха” от Мишел Райт (анотация)

Любов, погубена заради суета. Приятелства, унищожени от завист.  Злини, допуснати от леност или родени от алчност. Празнота и безнадеждност, запълвани с чревоугодничество. Похот, изместваща чувствата и страстта. Гняв, нараняващ близките ни… Седемте смъртни гряха ни изкушават, откакто свят светува. Дали зад тях стои Дявола и многобройните му помощници, или сами носим отговорност за съдбата си и избираме пътя си? Има ли избавление или сме пионки в нечия по-голяма игра?

Това са въпросите, които изграждат сюжета на бестселъра на Мишел Райт „Седемте смъртни гряха“. Стилът на книгата се нарежда сред най-добрите образци на историко-мистично-философските трилъри, като читателите с лекота са превеждани през заплетените съдби на ярки герои, които задълго остават в паметта. На фона на изнемогващата красота и скритите потайности на Виена, Флоренция, Женева, Братислава, Истанбул и Париж  на страниците оживяват заплетени конспирации, морални дилеми, с които се е сблъсквал всеки от нас, и мозайка от съдби, готова да ни разкрие големия замисъл.

Зад множеството културни, литературни и исторически препратки в „Седемте смъртни гряха“ прозира ерудицията на автора, като романът на Мишел Райт вплита архетипни истории в една нестандартна интерпретация. Пътешествието е не само през годините, в които героите порастват и търсят смисъла на живота си, не само през големите европейски градове, които от декор се превръщат в истински участник в повествованието – пътешествието е навътре в душите, разкъсвани от съмнения, изкушавани и надделяващи, към Доброто и Злото, вкопчени във вечната си битка. Пътешествие, в което по-важен се оказва изминатият път, а не целта.

Завладяващ, противоречив, еротичен, интелигентен – „Седемте смъртни гряха“ е всичко това и още много. Да се подадеш на изкушението му е вълнуващо и стимулиращо. И някак напомня за думите на Оскар Уайлд, че всеки светец има минало, а всеки грешник минало. Защото избавлението често идва от най-неочакваното място и знаците са винаги налице. Стига да можем да ги видим.

За автора
Мишел (Микаела) Райт е холандска писателка от словашки произход. Родена е през 1964г. Родителите и емигрират в Холандия през 90-те години. В момента живее в Ротердам със съпруга си и сина си. Първият и роман“ 4-те стълба на света“ е издаден през 1999г. в Братислава от издателство“Веда“. Вторият роман „7-те смъртни гряха“ (Оригиналното заглавие е“ The broken angel and 7 deadly sins”)става повод за напрежение сред гей-средите в иначе свободната Холандия заради една от основните линии в романа. Книгата е издадена на холандски език. Мишел Райт не дава интервюта след протестите срещу книгата и и след като официалната и страница е хакната от неизвестна организация.

„Седемте смъртни гряха” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Екатерина-Йосифова

И Екатерина Йосифова пое към невидимия свят

Трудно може да си представим родната поезия без нея Поетесата почина на 81 – наследството …

Един коментар

  1. Тази книга изглежда доста необикновена и може в този момент търся именно подобно творение,което да прочета и да се насладя на хубавите почивни дни.Това , че на фона на изнемогващата красота и скритите потайности на Виена, Флоренция, Женева, Братислава, Истанбул и Париж на страниците оживяват заплетени конспирации, морални дилеми, с които се е сблъсквал всеки от нас, и мозайка от съдби, готова да ни разкрие големия замисъл, както и вие пишете всичко това е страхотно, ще можем да се докоснем до такива величествени места.