Начало / Свят / „Вакантен пост” и „Петдесет нюанса сиво” са най-изоставяните книги

„Вакантен пост” и „Петдесет нюанса сиво” са най-изоставяните книги

„Вакантен пост” на   Дж. К. Роулинг и „Петдесет нюанса сиво” са най-изоставяните книги, сочат две допитвания на в.“Кориере дела сера“ и сп. „Тайм”, съобщи bookseller.com.

Анкета на веригата нискотарифни хотели „Травълоудж” пък показва, че миналата година в нейните хотелски стаи от общо 22 000 забравени от клиенти книги, 7000 са били именно „Петдесет нюанса сиво“.

Миналата година се твърдеше, че първата част от еротичната трилогия на британската домакиня Е Л Джеймс ще остане паметна в историята, разчупвайки стереотипите и представите за литературната еротика. Мнозина определяха книгата като истински афродизиак.  От допитването на авторитетния „Тайм”  става ясно, че много хора, след като са си купили първата част от трилогията, са я прочели едва до тридесетата страница и после са я захвърлили някъде у дома.

Анализатори на литературния пазар твърдят, че това се дължи повторяемостта на уж разтърсващите секс сцени в романа. Те обясняват феномена и с това, че хората си мечтаят за подобни вълнуващи сексуални изживявания в обикновеното всекидневие, но в действителност не обичат някой да „краде“ техните фантазии и да ги излага черно на бяло върху страниците на роман.

Според експертите подобна съдба грози втората и третата част на трилогията на Джеймс. Мнозина, купили си първата част и отегчили се още в началото, дори не си правят труда да „дадат шанс“ на останалите две книги от поредицата.

„Вакантен пост” тук

„Петдесет нюанса сиво” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

422065351_724037106485594_8062317724303146292_n

Децата избират най-хубавите книги на годината

Всеки участник е част от почетното жури „Бисерче вълшебно“ стартира сега за 12-ти път – …