Начало / Автори / Джордж Сондърс: Успехът е планина, която продължава да расте пред теб, докато я изкачваш

Джордж Сондърс: Успехът е планина, която продължава да расте пред теб, докато я изкачваш

Джордж Сондърс е сред най-влиятелните американски автори, особено в последно време. Представяме ви част от негова реч пред завършващите университета „Syracuse University”, където самият той изнася лекции. Откъсите са публикувани в huffingtonpost.com.

Сондърс коментира дали съжалява за нещо в живота си:

„Дали съжалявам, че съм бил беден от време навреме? Не особено. Че съм работил ужасни неща, като да отделям кокали от месо в кланица? Не, не съжалявам. Съжалявам само за случаите, когато не съм се осланял на добротата. Моментите, в които друго човешко същество е било пред мен, страдайки, а аз съм реагирал… резервирано. Предпазливо. Кротко”.

Сондърс за успеха и неговото значение:

„Постиженията са нещо несигурно. Да „успееш”, каквото и да означава за вас, е трудно и трябва постоянно да променя значението си. Успехът е планина, която продължава да расте пред теб, докато я изкачваш. Има много сериозна опасност „успяването” да ангажира целия ви живот, докато други, важни въпроси, останат занемарени.
Правете каквото трябва. Бъдете амбициозни. Преди всичко, вървете в посоката на добротата”.

Джордж Сондърс е американски писател, роден през 1958 г. Пише главно разкази, като негови произведения са се появявали в медии като „Ню Йорк Таймс”, „The New Yorker”, „GQ” и много други. Носител е на множество награди. Сред творбите му са „CivilWarLand in Bad Decline”, „The Brief and Frightening Reign of Phil”, „Tenth of December: Stories” и др.

Свързани заглавия
Джордж Сондърс и Хилари Мантел сред 100-те най-влиятелни личности в света за 2013 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

240766_b

Сърдити старчета и хитри детективи

Като нова среща със стари приятели действа всеки роман на Ричард Озмън Неговата поредица „Криминален …