Начало / Автори / Джордж Сондърс: Успехът е планина, която продължава да расте пред теб, докато я изкачваш

Джордж Сондърс: Успехът е планина, която продължава да расте пред теб, докато я изкачваш

Джордж Сондърс е сред най-влиятелните американски автори, особено в последно време. Представяме ви част от негова реч пред завършващите университета „Syracuse University”, където самият той изнася лекции. Откъсите са публикувани в huffingtonpost.com.

Сондърс коментира дали съжалява за нещо в живота си:

„Дали съжалявам, че съм бил беден от време навреме? Не особено. Че съм работил ужасни неща, като да отделям кокали от месо в кланица? Не, не съжалявам. Съжалявам само за случаите, когато не съм се осланял на добротата. Моментите, в които друго човешко същество е било пред мен, страдайки, а аз съм реагирал… резервирано. Предпазливо. Кротко”.

Сондърс за успеха и неговото значение:

„Постиженията са нещо несигурно. Да „успееш”, каквото и да означава за вас, е трудно и трябва постоянно да променя значението си. Успехът е планина, която продължава да расте пред теб, докато я изкачваш. Има много сериозна опасност „успяването” да ангажира целия ви живот, докато други, важни въпроси, останат занемарени.
Правете каквото трябва. Бъдете амбициозни. Преди всичко, вървете в посоката на добротата”.

Джордж Сондърс е американски писател, роден през 1958 г. Пише главно разкази, като негови произведения са се появявали в медии като „Ню Йорк Таймс”, „The New Yorker”, „GQ” и много други. Носител е на множество награди. Сред творбите му са „CivilWarLand in Bad Decline”, „The Brief and Frightening Reign of Phil”, „Tenth of December: Stories” и др.

Свързани заглавия
Джордж Сондърс и Хилари Мантел сред 100-те най-влиятелни личности в света за 2013 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …