Начало / Интервюта / Лорън Уайзбъргър: Доста добре съм запозната с истинските и доказали се знаменитости

Лорън Уайзбъргър: Доста добре съм запозната с истинските и доказали се знаменитости

Лорън Уайзбъргър е автор на бестселъра „Дяволът носи Прада”, издаден на четирийсет езика и превърнат в широкоекранен филм с Мерил Стрийп и Ан Хатауей в главните роли. Следващите й три романа – „Нюйоркски светски хроники”, „Да имаш съпруг знаменитост” и „Да преследваш пръстен с диамант” също печелят световно признание. Възпитаничка на университета „Корнъл”, тя живее в Ню Йорк сити със съпруга си и двете си деца. В началото на април тази година на англоезичния пазар излезе „Отмъщението носи Прада” – дългоочакваното продължение на „Дяволът носи Прада” . В средата август книгата ще бъде и на българския книжен пазар, съобщи издателство „Intense”. Предлагаме ви интервюто на Стивън Лий, публикувано на ew.com.
–––––––––––––

 

 

Филмовата версия на „Дяволът носи Прада” все още е много популярна. Това повлия ли на продължението?
–     Да! Написах първата книга преди 10 години и определено съм гледала филма по-скоро отколкото съм препрочитала книгата. Постоянно го въртят по телевизията и не мога да го пропусна. Често се случва да се запитам: „Това случи ли се и в книгата?”

Представяхте ли си Хатауей като Анди или Стрийп като Миранда, докато пишехте?
–     Не. Мисля за Анди като за Анди, а за Ан – като за невероятно талантливата артистка и изключително мила личност, която срещнах по време на снимките. И независимо че Мерил Стрийп се справи удивително с ролята на Миранда, не си представях и нея, докато пишех. Бих казала, че единствената актриса, която наистина повлия на писането ми този път, беше Емили Блънт като моята Емили. По някаква причина си я представях през цялото време, докато пишех това продължение.

Какво ви накара да напишете продължение на „Дяволът носи Прада”?
–    Това е петата ми книга – никога преди не съм писала продължение, макар че винаги съм искала. За десет години в живота на всеки човек се променят толкова много неща. Тази книга не подхваща нещата право откъдето свършва “Дяволът”, с големия миг на Анди в Париж, когато праща Миранда по дяволите. Действието се развива цели десет години по-късно и ми беше забавно да съчинявам какво й се е случило през това десетилетие. Анди се е сприятелила с Емили, бившата си най-голяма неприятелка и конкурентка от „Рънуей”, и двете са основали „Плъндж”, изтънчено булчинско списание. А Миранда вече упражнява много по-голяма власт от тази на главна редакторка на „Рънуей”, така че вече може истински да тероризира Анди. Прототипът на Миранда от реалния живот, главната редакторка на „Вог” Ана Уинтуър, наскоро също получи важно повишение. Животът подражава на изкуството! „Отмъщението” беше подписана, подпечатана и предадена преди да науча за това, но е странно, че наистина се е случило нещо подобно.

В книгите си, включително в тази, често включвате клюки и пикантни подробности за знаменитости. Пристрастена ли сте към таблоидите?
–     Иска ми се да кажа „не”, но по-скоро отговорът е да. Познавам света на хората над 25 години. Ако са под 25, освен ако не са Джъстин Бийбър, започвам да се обърквам с всичките тези „Тийн мамчета” и кой е реалити звезда, и кой е в „Хилс”, и кой е певец. Доста добре съм запозната обаче с истинските и доказали се знаменитости.

Много фенове се надяват на още един филм – чувствахте ли някакъв натиск да напишете „Отмъщението” така че да прилича на готов сценарий?
–     Ами Миранда е дяволът в книгата, така че беше особено забавно да пиша сцените с нея – темпото се забързваше. Но наистина не разсъждавах така, главно защото не разбирам писането за филми – не съм от този свят. Разбира се, ще бъде невероятно, ако направят още един филм, но…  Какви са шансовете да съберем всички онези актьори отново на същото място по същото време? Първият филм даде тласък и съживи кариерите на много хора. Трябва да се говори за това (Усмихва се). Хората говорят. Винаги говорят.

Свързани заглавия
Излезе продължението на „Дяволът носи Прада”
Догодина излиза продължението на „Дяволът носи Прада”
„Вог“ най-сетне ще се сдобие с мемоари

Книги на Лорън Уайзбъргър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …