Начало / Свят / Дебютният роман на Джеймс Джоунс ще бъде преиздаден

Дебютният роман на Джеймс Джоунс ще бъде преиздаден

Дебютният роман на Джеймс Джоунс ще бъде преиздаден от „Penguin”. Става въпрос за „From Here to Eternity”, който излиза през 1951 г. Новото издание на книгата е по случай мюзикъл, базиран на нея, дело на Том Райс и Стюарт Брейсън. Той ще дебютира през септември. Книгата ще бъде в англоезичните книжарници от 29 август.

„From Here to Eternity” е продадена в милиони копия в цял свят. Романът получава приз от Националните награди на книги в САЩ. Екранизацията от 1953 г., с участието на Бърт Ланкастър и Франк Синатра, получава осем „Оскар”-а от 13 номинации, както и „Златен глобус”.

Джеймс Джоунс е американски писател, роден през 1921 г. Има 10 публикувани романа. Творчеството му се базира главно на опита му от времето, прекарано като американски войник по време на Втората световна война.Българският читател го познава от романа му „Повикай ме”, довършена от колегата му Уили Морис. Джоунс умира през 1977 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

12_princesi_3D

Иво Сиромахов: „Как да накарам детето ми да чете?“. Не става с „накарване“, а с личен пример и с пробуждане на любопитство

След „Малки приказки” и „Приказки от планината” популярният сценарист, телевизионен водещ и журналист Иво Сиромахов …