Начало / Автори / Ранни професии на известни автори

Ранни професии на известни автори

 

 

 

 

 

 

 

Сайтът huffingtonpost.com ни показва какво са работили няколко известни автори, преди да се отдадат изцяло на писането.

Хилари Мантел е била социален работник. След като завършва висшето си образование в края на 70-те години, Мантел прекарва известен период от време в клиника, която подпомага хора в неравностойно положение.

Преди публикуването на класиката й „Да убиеш присмехулник”, Харпър Лий прекарва 8 години като служител на Източните авиолинии на САЩ.

Макар вече негови творби да са били публикувани, 23-годишният Лангстън Хюз става асистент на учения Картър Г. Уудсън, основател на Асоциацията за изучаване на живота на афроамериканците.

Ан Райс е била чиновник. Тя е работила като проверяващ за застрахователни обезщетения. Вероятно скуката я е вдъхновила да напише брилянтни истории за вампири.

Джанет Уолс е работила като писателка…на клюки.

Джон Грийн е работил като свещеник в детска болница. Грийн признава, че макар да се стараел, не бил особено добър в работата си.

През 50-те години Шел Силвърстийн се записва в армията. Става карикатурист. Впоследствие влага таланта си в нещо много по-добро, илюстрирайки много известни колекции с поезия.

Себастиан Юнгер като млад работил за различни фирми, които отсичат опасни дървета. След инцидент с верижен трион обаче, Юнгер се съсредоточава в писане и журналистика. Наградите му показват, че не е сбъркал.

Свързани заглавия
Странните професии на писателите преди да станат известни

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …