Начало / Автори / Ранни професии на известни автори

Ранни професии на известни автори

 

 

 

 

 

 

 

Сайтът huffingtonpost.com ни показва какво са работили няколко известни автори, преди да се отдадат изцяло на писането.

Хилари Мантел е била социален работник. След като завършва висшето си образование в края на 70-те години, Мантел прекарва известен период от време в клиника, която подпомага хора в неравностойно положение.

Преди публикуването на класиката й „Да убиеш присмехулник”, Харпър Лий прекарва 8 години като служител на Източните авиолинии на САЩ.

Макар вече негови творби да са били публикувани, 23-годишният Лангстън Хюз става асистент на учения Картър Г. Уудсън, основател на Асоциацията за изучаване на живота на афроамериканците.

Ан Райс е била чиновник. Тя е работила като проверяващ за застрахователни обезщетения. Вероятно скуката я е вдъхновила да напише брилянтни истории за вампири.

Джанет Уолс е работила като писателка…на клюки.

Джон Грийн е работил като свещеник в детска болница. Грийн признава, че макар да се стараел, не бил особено добър в работата си.

През 50-те години Шел Силвърстийн се записва в армията. Става карикатурист. Впоследствие влага таланта си в нещо много по-добро, илюстрирайки много известни колекции с поезия.

Себастиан Юнгер като млад работил за различни фирми, които отсичат опасни дървета. След инцидент с верижен трион обаче, Юнгер се съсредоточава в писане и журналистика. Наградите му показват, че не е сбъркал.

Свързани заглавия
Странните професии на писателите преди да станат известни

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …