Начало / България / Премиера на „Златю Бояджиев – виденията на един майстор“ в СГХГ

Премиера на „Златю Бояджиев – виденията на един майстор“ в СГХГ

„Златю Бояджиев – виденията на един майстор“ от Димитър Пампулов ще има премиера на 25 юли, четвъртък, от 18,30 ч в Софийска градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко” 1). Книгата ще бъде представена от проф. Чавдар Попов, а специален гост ще бъде Тодор Чобанов – зам. кмет на София.

Златю Бояджиев (1903-1976) е художник, известен със своите портрети и пейзажи. Считан е за един от най-самобитните български майстори на XX век.

„Творческият стремеж на човека никога не застива в определена точка. Той непрекъснато се обновява. Бързотечният живот променя понятието „време“, изминалите няколко десетилетия вече ни се струват като столетие. Динамичните възможности за промяна на днешната цивилизация ни изправят пред парадокс – онова, което вчера е било носител на необорим подем, следващото поколение да загърби в името на своите злободневни идоли. Друг е въпросът за степента на каратите, където единствено времето е съдник. И днес, когато погледнем от разстоянието на годините, фигурата на Златю Бояджиев се откроява все така могъща на националния ни хоризонт“, пише в предговора на книгата .
Входът е свободен.

„Златю Бояджиев – виденията на един майстор“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …