Начало / Свят / Излезе биография на Роуз Кенеди

Излезе биография на Роуз Кенеди

Излезе биография на Роуз Кенеди – майка на президента на САЩ Джон Кенеди, съобщи „USA Today”. Творбата е озаглавена „Rose Kennedy: The Life and Times of a Political Matriarch”. Автор е Барбара Пери, която е президентски архивар и експерт по клана Кенеди. Книгата е публикувана от „W. W. Norton & Company” и е 416 страници.

Пери изследва приноса на Роуз към династията Кенеди. Това е първата книга, която детайлно се фокусира върху живота и личността на Роуз Кенеди. Книгата показва нейния характер и как е преживявала възходите, но и трагедиите, които я сполетяват.

Роуз действа против волята на своя баща, кмета на Бостън Джон Фицджералд, и се жени за бизнесмена и политик Джоузеф Кенеди. Двамата имат 9 деца. Вижданията на Джоузеф за Втората световна война и публичните му коментари по въпроса отслабват неговите позиции. Затова тя започва кампания за своя син Джон „Джак” Кенеди. Разбиранията й за манталитета на хората и техните вярвания относно жените с католическа вяра й помагат да изгради имидж на своето семейство, който да кореспондира с медиите и масовата аудитория.

Барбара Пери пише и за изявите на Роуз Кенеди в сферата на благотворителността, нейните взаимоотношения с децата й. Творбата разкрива колко голямо влияние е имала Роуз върху политическите действия на Джон Кенеди.

Книги за фамалията Кенеди:
„Да убиеш Кенеди“ от Бил О’Райли и Мартин Дъгард тук
„Жаклин Кенеди. Исторически разговори за живота с Джон Ф. Кенеди“ тук
„Берлин 1961: Кенеди, Хрушчов и най-опасното място на Земята“ от Фредерик Кемп тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …