Начало / Свят / Дж. К. Роулинг упрекна адвокатите си заради разкриването на нейния псевдоним

Дж. К. Роулинг упрекна адвокатите си заради разкриването на нейния псевдоним

Дж. К. Роулинг се изказа остро срещу своите адвокати заради разкриването на това кой е всъщност Робърт Галбрайт, съобщи „Гардиън”. Въпреки резкия скок в продажбите на криминалния роман „The Cuckoo’s Calling”, писателката е силно разочарована, че вече се знае, че Робърт Галбрайт е тя. Представител на правната кантора „Russells Solicitors” споделил тайната на най-добрата приятелка на съпругата си и така тя станала публично известна.

„Днес разбрах как е изтекла информацията за истинската самоличност на Робърт. Много тесен кръг от хора знаеха за моя псевдоним и не ми беше приятно дни наред да се чудя как жена, която не бях чувала, знае нещо, което някои от най-старите ми приятели не знаят. Малко е ако кажа, че съм разочарована. Предполагах, че мога да разчитам на пълна конфиденциалност от уважавана фирма с висок професионализъм. Чувствам се много ядосана, че сгреших в преценката си”, сподели Роулинг.

Кантората публикува извинение:

„Ние, „Russells Solicitors”, дълбоко се извиняваме за разкриването, дело на един от нашите агенти, Крис Госидж, който казал на най-добрата приятелка на съпругата си, Джудит Калегари, че Робърт Галбрайт всъщност е Дж. К. Роулинг. Макар да поемаме отговорността, отбелязваме, че той е споделил тайната в частен разговор с някой, на когото е вярвал напълно. След като разбрахме какво се е случило, веднага информирахме нейния агент. Това не е маркетингов план и нито ние, нито Роулинг, нито агента й са планирали подобно нещо”.

Продажбите на творбата вече се внушителни. Отпечатани са 140 000 копия, след като новината излезе наяве. Преди това бяха купени едва 1 500 бройки.

Книги от Дж. К. Роулинг  тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …