Начало / Свят / Стивън Спилбърг иска да филмира „Гроздовете на гнева”

Стивън Спилбърг иска да филмира „Гроздовете на гнева”

Стивън Спилбърг иска отново да филмира литературна класика. Този път става въпрос за „Гроздовете на гнева” – най-силното произведение на Джон Стайнбек, съобщаве huffingtonpost.com. Според Deadline.co, известният режисьор и филмовото му студио „DreamWorks” преговарят с агенцията, която държи правата върху творчеството на американския класик.

За последно книгата беше филмирана от Джон Форд през далечната 1940 г. Смята се, че ако се стигне до договорка, Спилбърг няма да режисира филма, а ще го продуцира. Интересът му към „Гроздовете на гнева” обаче не е изненадващ. Той на няколко пъти е казвал през годините, че Джон Форд му е идол и дори е разказвал за колоритната среща помежду им преди много години. Тогава Форд го запитал: „Чувам, че искаш да ставаш филмаджия?”.
Романът „Гроздовете на гнева” е писан през зимата на 1938 г. (публикуван 1939 г.). Представлява разказ за страданията на милиони американски семейства по времето на Великата депресия. „Исках да засрамя алчните копелета, които са отговорни за това”, казва писателят за романа си.

Книги от Стайнбек тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-6b35d8a2051b205333de623b43928de8-V

Романът „Опашката“ на Захари Карабашлиев получи „Цветето на Хеликон“

Призът за най-продавана книга между номинациите на „Хеликон“ за 2021 отиде за трети път при …