Начало / Свят / Дейвид Камерън: Искам да бъда Хари Потър

Дейвид Камерън: Искам да бъда Хари Потър

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че иска да бъде Хари Потър, съобщи „Индипендънт”. Той направи това пред казахстански студенти. Камерън отговаряше на въпроси на учащи в университет в Астана. Запитан кой персонаж би искал да бъде от известната поредица на Дж. К. Роулинг, министър-председателят посочи Хари Потър, но отбеляза, че британците го смятат за злия магьосник Волдемор.

„Дъщеря ми е на 9 години и тя започна скоро да чете книгите за Хари Потър. Така ги откривам отново. Мога да се сетя за най-различни герои, които не бих искал да бъда. Предполагам накрая, ако имаш малко здрав разум, искаш да си Хари Потър. Това трябва да е верния отговор. Подозирам, че хората във Великобритания биха ме сложили в друга роля, но няма да ги улесня като издам кой е героят”, сподели Камерън.

Така британският политик, макар да е често критикуван, поне демонстрира познания за вълшебния свят в една от най-популярните детски поредици от романи.

Поредицата за Хари Потър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …

Един коментар

  1. iskam da bda magiosnik kato xari potr