Начало / Критика / Писателката Леа Коен: Сидеров не заслужава да бъде в парламента

Писателката Леа Коен: Сидеров не заслужава да бъде в парламента

Писателката Леа Коен написа писмо и организира подписването му от „100 нормални български граждани, с различни професии и с различни електорални предпочитания”, съобщи offnews.bg. В него се настоява БСП и ДПС незабавно да прекъснат своята политическа зависимост от Волен Сидеров и да поставят в изолация него и партията му. Писмото е изпратено до Националния съвет на БСП, Централния съвет на ДПС и председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

“Най-унизителната гледка, която съм виждала, е Сидеров, който крещи на президента, а лидерите на БСП и ДПС Станишев и Местан седят с наведени глави… И не ми говорете за имунитет – той се отнася за казаното в Парламента – Сидеров не заслужава да бъде там”, заяви Коен в интервю за БНР. Писмото вече е подписано от над 500 души. Ето текстът му:

Господа и дами от БСП И ДПС,

Избрали сте за свой Цербер, гарант на парламентарното ви мнозинство и подкрепяното от него правителство, психично неуравновесения национал-фашист Волен Сидеров. Този индивид не само ви разиграва и прави за смях, но нанася смъртоносен удар на вашата репутация, която е поставена вече на карта с мирните протести на гражданите. След като я разруши окончателно в очите и на вашите избиратели, той ще бойкотира парламента и като истински политически терорист ще се наслаждава на разрушението, предизвикано от този му акт на последователно търсена конфронтация. Съществува червена линия на политическия компромис и вие сте я преминали, приемайки сътрудничеството на този развилнял се тип.

Обръщаме ви внимание на факт, който несъмнено ви е известен.Освен с другите си “демократични” подвизи, Волен Сидеров е известен и като автор на две антисемитски книги, едната от които преиздадена непосредствено преди последните избори. В тях освен че разпространява най-долнопробни антисемитски клишета, Волен Сидеров си позволява отрицание на Холокоста и призовава към разправа с евреите -” разрушители” на българската държавност. В тези книги Сидеров става изразител на най-реакционни тенденции, отхвърлени от огромната част на българското общество. Въпреки тези текстове вие, господа и дами от тъй наречената левица, приемате сътрудничеството на това лице, което при управление на една нормална левица би се намирало заради тези си публикации, заради постоянните си призиви за разправа с ромската общност и заради хулиганското си поведение на подсъдимата скамейка. С вашите гласове той стана обаче председател на Комисията по корупция в Народното събрание,а благодарение на неговия глас вие можете да продължавате вашия престой във властта. Вашето мълчание по ретроградния национализъм, антисемитизъм и ксенофобия на Сидеров и неговата партия Атака ви прави съучастници на неговите позиции. Това е недопустимо. То е достатъчно основание правителство, поставило се доброволно в положение на съучастник на такъв обществено деструктивен елемент да подаде незабавно оставка, включително и за да не остане в международна изолация.

Призоваваме ми да прекъснете незабавно политическата си зависимост от лицето Волен Сидеров и да поставите в изолация него и партията му, каквито и да са цената и последствията от този акт.

–––––––––––

“Предлагам всички, които желаят да се добавят, да пишат на лично съобщение или на мен, или на Настася Филиповна. Целта е да станем поне хиляда”, уточни във Facebook Леа Коен (facebook.com/leapecohen).

Книги от Леа Коен тук

Книги от Волен Сидеров тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …

3 Коментари

  1. Васил Петров

    отговори -1 0

    Теодора Л.Прахова

    След като продажната еврейка и псевдописателка Леа Пепо Коен / сега демократка, преди парт. секретар и дъщеря на съдия-убиец от Нар. съд/ пише на Запад, че сме виновни за депортирането на македонските евреи, как няма да се явят лумпени, които да се хванат за клеветите на др Леа Пепо Коен, бивша агентка от ДС, и да поругават нашите паметници? Защото хранихме такива „интелектуалци“, хулители на България, доносници и предатели като др Леа Коен.Това са резултатите от нашата политика!

    22.03.2013 16:19:26

  2. Васил Петров

    , писаното за Леа Коен е вярно!

    Пепо Менахем Коен‚ 01/12/2012 – 12:33 Пепо Менахем Коен‚ за да осигури светло комунистическо бъдеще на три годишната си дъщеричка Леа Коен‚ плюе на професията си на Юрист и става съдия от първи състав на НАРОДНИЯ СЪД‚ който е осъдил за 4 месеца 9550 души‚ от които 2680 пратил на разстрел. За справка съдът в Нюрнберг е осъдил 19 човека‚ от които 12 на смърт. Между осъдените на затвор е и спасителя на Българските евреи – Димитър Пешев‚ осъден на 15 години затвор за ”фашистка дейност и антисемитизъм”!!! Общо избитите след септемврийския преврат са десетки хиляди. Така‚ че щастието на фамилията на червения шаман – Коен се гради върху кръвта и смъртта на хиляди българи! Музикант‚ 25/10/2011 – 18:51 Преди около 30г. филхармонията беше на турне в чужбина. Леа Коен и извесния диригент Константин Илиев избягаха със служебните пари в Париж. Лея Коен се върна и не понесе ниакви санкции‚ а бяха времена‚ когато за виц ти съсипваха живота. Тя беше дъщеря на виден комунист‚ още тогава подозирахме ‚ че е агент на ДС. К. Илиев се върна след време и скоро след това почина‚ за съжаление‚ беше изключителен музикант. Леа Коен винаги е била презирана от музикансткото съсловие. Има живи очевидци на авантюрата‚ те могат да дадат подробности на журналистите. Позицията на ”известната” Леа Коен е обяснима‚ ако се знае‚ че нейният баща е в състава на т. нар. Народен съд през 1944 г. ‚ който осъди на смърт тогавашния български елит. Тези избити българи‚ начело с брата на Н. В. цар Борис ІІІ – с присъда поне‚ защото хиляди други българи бяха избити без съд от комунистите – бяха реабилитирани след 1989 г. Но съдиите и палачите им не получиха своята присъда – точно обратното – децата и внуците им днес управляват България. След тях е и видната писателка. Познавам ”мадам” Коева от времето когато беше още Зидарова и отговорно мога да кажа‚ че няма човек‚ който да е направил толкова малко за България. В нея има някаква човешка или може би агентурна нечистоплътност. Може би затова след като е стигнала дъното в отношението си към страната която и даде шанс да бъде днешната Леа Коен‚ тя продължава да копае надолу. Безродница! Прав е! Леа Пепо Коен беше агент на ДС преди 10 ноември‚ а после бързо се вапца в тъмно синьо‚ за да се залепи към новите властимащи. Как една музиковедка стана посланик в центъра на Европа? Със задника си‚ който услужливо поднесе на Желю Митев Желев‚ а после само се сменяваха с една друга агентка и яростна ”земеделска” ораторка в НС. Сега Леа се прави на писателка‚ но е гола вода‚ защото може да пише само доноси. ПРОЧЕТЕНО ЗА ЛЕА КОЕН В ИНТЕРНЕТ Анонимен 22.03.2013 14:46 | #1 Нахална и неблагодарна еврейка‚ която получи всичко от България‚ дори дипломатически пост‚ който не заслужи‚ а плюе редовно България‚ това е въпросната другарка Леа Коен‚ сега демократка и европейка!

    22.03.2013 16:20:16

  3. бъди благодарна, а не продажна

    Е, госпожо Коен?
    Как сте след написаното?

    бъди благодарна, а не продажна