Начало / Свят / Филмите пренареждат продажбите на комиксите със супергерои

Филмите пренареждат продажбите на комиксите със супергерои

Второто място на Спайдърмен в листата на супергероите от комиксите е застрашено от Батман, съобщи „Гардиън”. По информацията на дитрибутори в САЩ, въпреки успеха на новия филм за супергероя паяк, той е на път да отстъпи с една позиция. Преди него излезе трилогията „Тъмният рицар”, която засили продажбите на всички стоки с марката на човека прилеп.

Двамата герои все още не могат да стигнат по продажби лидера Х-мен. Само книжните комикси с неговото име, продадени от 2002 до 2012 г., са били в тираж 65 млн. и са донесли печалба от 200 млн. долара.

Филмирането на книгите за анимационните герои носи големи приходи и на книжарите, продаващи комикси, показва анализът. След всяка екранизация, независимо дали добра, или слаба, интересът към книжните варианти нараства. Всеки филм води до силна колекционерска вълна и по книжарниците комиксите веднага се вадят на най-видимите места. Тогава купуват дори хора, които не са маниаци да събират поредици. Причината е, че те искат да прочетат първоизточника, оригинала. Това важи особено за случаите, когато филмът масово е възприеман като слаб.

„Спайдърмен“ тук

„Батман“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …