Начало / Класации / Е Л Джеймс води писателската листа на „Форбс”

Е Л Джеймс води писателската листа на „Форбс”

Авторката на еротичната трилогия „50 нюанса сиво” Е Л Джеймс е писателката, която е най-напред в класацията на „Форбс” за 100-те най-влиятелни личности за 2013 г., съобщи „Лос Анджелис таймс”. Тазгодишната листа се оглавява от телевизионната водеща Опра Уинфри.

Джеймс заема 42-а позиция. Изданието подрежда хората, като има предвид приходите им през последната година, приноса към социалните мрежи, маркетинговото им представяне и други фактори. След нея от писателите е Джеймс Патерсън. Той е на 49-то място. Следва ги Стивън Кинг, който е 75-и. Той е особено актуален в последно време заради предстоящото публикуване на „Doctor Sleep” – продължение на неговата класика „Сияние” и сериала по романа му „Под купола”.

Следващият писател в листата е Дж. К. Роулинг, на 82-оро място. Макар новата й книга „Вакантен пост” да беше под очакванията, тя все пак привлече достатъчно внимание за присъствието на Роулинг в топ 100.  Последният член на писателската гилдия в класацията е Сюзан Колинс, автор на трилогията „Игрите на глада”. Тя заема 87-ма позиция.

Книгите на Е Л Джеймс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …