Начало / България / Новата книга на Калин Терзийски с премиера в Бургас

Новата книга на Калин Терзийски с премиера в Бургас

 „13 парчета от счупеното време (Разкази и рисунки)” – новата книга на Калин Терзийски, ще бъде представена в „Хеликон-Бургас” на 3 юли, сряда, от 18 ч.

Калин Терзийски е сред най-актуалните български автори в момента. В новата си книга „13 парчета от счупеното време“ той е създавал и рисунките към разказите си. Книгата е писана, когато авторът е бил в период на тежка депресия – времето, когато българската литература била забравена от читателите. „Сега този успех е наистина втрещяващ. Просто става чудо. И ние трябва непрекъснато да рекламираме и пропагандираме това чудо“, заяви по БНТ Терзийски.

„Това е книга, която вече е излизала. Така че… Но винаги има едно „но“. Първо, тя излезе през 2008 г., когато авторът й Калин Терзийски беше по-известен с това, че беше умиращ алкохолик, отколкото с това, че беше „уникално явление в българската поезия“, както го определи тогава Виктор Пасков. Освен това тогава излезе в тираж 100 бройки. И друго, новото издание на „13 парчета от счупеното време“ въобще не съдържа същите 13 парчета. Само няколко от разказите от първото издание са останали в новото. „13 парчета от счупеното време“ събира тринайсет разказа на Калин Терзийски, които са плътен и богат портрет на неговия свят. И най-важното: Това ново издание съдържа всичките рисунки, които авторът е направил за първото издание. Тук са всичките накуп. И те са много…“, се казва в анотацията на книгата.

 „13 парчета от счупеното време (Разкази и рисунки)”  тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …