Начало / България / Иван Дреников написа книга за тамплиерите по българските земи

Иван Дреников написа книга за тамплиерите по българските земи

Нова книга на известния автор на исторически четива Иван Дреников излезе на българския книжен пазар. „Загадъчната България” разбулва мистериите на  тамплиерите по българските земи.

Авторът се основава на факти и документални свидетелства, като едновременно с това въвежда умело в света на алхимията, магиите и предсказанията. Дреников обобщава посланието на труда си така: „Желанието на човека да излезе извън времето, за да броди в безкрайността и да разгадае загадките на бъдещето, остава завинаги незадоволено. Въпреки всичко историята на човечеството е изпълнена с опити да се проникне в страхотната тайна на бъдещето.“

Роден на 21 май 1935 г., Дреников е автор на 24 книги, писани и публикувани в оригинал на френски, испански и български език, а сред изданията му на роден език (освен „Загадъчната България“) са „България в пламъци“ и „Българи се родихме – българи ще умрем“. Любопитна подробност: Дреников е награден с орден „Андрес Бейо“, Първа степен с почетна лента и звезда, а през 2001 г. получава и най-високия български орден „Стара планина“ за изключителни заслуги за разпространение и популяризиране на българската култура в чужбина.

„Загадъчната България” тук

 

 

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bivol

Перото и гласът на Северозапада ни напусна

Стоян Николов-Торлака почина на 43 „Защо, бе, Торлак, този път нищо не каза!“ – така …