Начало / Свят / Излезе последната книга на Иън Банкс

Излезе последната книга на Иън Банкс

Последната книга на Иън Банкс беше публикувана, съобщи британският „Индипендънт”. Тя е със заглавие „The Quarry” и вече е в книжарниците в Обединеното кралство. Творбата е публикувана от „Little, Brown” и е 336 страници. Банкс почина на 9-ти юни и не можа да доживее излизането на романа.

Историята разказва за срамежливо момче, на име Кит, който живее с баща си Гай. В един момент обаче се оказва, че баща му е болен от рак и края на живота му наближава. Близки и приятели се събират, за да прекарат последни мигове с Гай. Романът изследва техните взаимоотношения в тежкия момент. Освен това, Кит не знае самоличността на своята майка. Той се опитва час по-скоро да я открие, за да не остане сам.

По ирония на съдбата, самият Банкс открива, че има неизлечима форма на рак малко преди да завърши творбата. В началото той не е наясно с това. Неговата вдовица, Адел Хартли, заяви, че ако е знаел, Банкс е нямало да пише на такава тема.

Иън Банкс започна литературната си кариера през 1984 г. с „The Wasp Factory”. Той писа под две имена – Иън Банкс за литература за масовата публика и Иън М. Банкс за научна фантастика. Други по-известни негови книги са „Espedair Street”, „Complicity”, „Transition”, „The Hydrogen Sonata” и др.

Свързани заглавия
Почина Иън Банкс

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

51QZyQzA83L._SX327_BO1,204,203,200_

Топ 10 на Ню Йорк Таймс (30 май – 4 юни)

Две книги от популярен журналист и автор на бестселъри привличат вниманието ни  за изминалата седмица. Дейвид …