Начало / България / „Ядрена заплаха” в „Хеликон-Витоша”

„Ядрена заплаха” в „Хеликон-Витоша”

Мъж в черно, с шапка и мустаци, който старателно си прикрива лицето със солидното издание на „Анини приказки” на Стефан Цанев, изненада клиентите на столичната книжарница  „Хеликон-Витоша” в ранния следобед на 19 юни. Мъж на около четиридесет, с добре поддържана брада отминава с безразличие щанда със старателно подредените книги на Дан Браун. Той се оглежда притеснено, издавайки, че не е дошъл да си купи книга. Дискретно подсвиркване приковава вниманието му към рафтовете с книги от жанра „Фантастика и фентъзи”.  „Та това е актьорът Васко Мавриков”, възкликва жена на средна възраст, която се е отправила към касата с „А планините ехтяха”.

Тук фикцията и реалността се сляха, защото „Хеликон-Витоша” за няколко часа се превърна в снимачна площадка. Екипът на режисьора Станислав Дончев – Стамбата „превзе” култовото за българското култура място, за да снима една от най-комичните сцени в продължението на лентата „Корпус за бързо реагиране“. Срещата между български учен, който е изобретил мини ядрена бомба и наемен убиец. Това е уникална сцена в българското кино, защото за първи път жертвата и килърът установяват контакт между книгите.

„Фактът, че сме в тази прекрасна книжарница, е красноречив за намеренията на авторите на филма . Това е намигване към зрителите, и послание, че хуморът, екшънът могат да съжителстват без баналните цинизми, демонстрирайки силата и чара на чистата комедия”, сподели продуцентът Емил Симеонов.

Филмът „Корпус за бързо реагиране: Ядрена заплаха” трябва да бъде готов в края на годината, а премиерата да бъде в средата на февруари 2014 г. Сценаристи са Станислав Дончев, Васко Мавриков и Евгени Будинов. Основните герои във втората част ще са същите като в първата. Освен Диана Любенова, Евгени Будинов, Ивелин Найденов, в продължението ще се включат нови актьори  – Ралица Паскалева , Китодар Тодоров, британецът Филип Деланси, който участва в последния филм за Грейс Кели „Грейс от Монако“. В него си партнира с Никол Кидман. Деланси има и малка роля в „Междузвездни войни”. В българския филм той ще е в ролята на главния злодей.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …

Един коментар

  1. Мъж в черно, с черна шапка и мустаци, който старателно си прикрива лицето със солидното издание на „Анини приказки” на Стефан Цанев, изненада клиентите на столичната книжарница „Хеликон-Витоша” в ранния следобед на 19 юни. Мъж на около четиридесет, с добре поддържана брада отминава с безразличие щанда със старателно подредените книги на Дан Браун. Той се оглежда притеснено, издавайки, че не е дошъл да си купи книга. Дискретно подсвиркване приковава вниманието му към рафтовете с книги от жанра „Фантастика и фентъзи”. „Та това е актьорът Васко Мавриков”, възкликва жена на средна възраст, която се е отправила към касата с „А планините ехтяха”.