Начало / Свят / Звезден състав на Международния фестивал на книгата в Единбург

Звезден състав на Международния фестивал на книгата в Единбург

Цял куп известни писатели ще присъстват на Международния фестивал на книгата в Единбург тази година, съобщи „Гардиън”. Събитието ще се проведе през август. Там ще бъдат Иън Ранкин, Салман Рушди, Нийл Геймън, Маргарет Атууд, Джулия Доналдсън, Вал Макдърмид, Кейт Аткинсън, Джон Банвил, Една О’Брайън, Джоан Роулинг, Тони Морисън и др.

Шотландският фестивал ще отбележи своята 30-та годишнина. През 3-те седмици, в които той ще се проведе, ще бъдат организирани 700 събития, насочени към деца и възрастни. Очакват се около 200 000 посетители.
Сериозно внимание ще бъде отделено на приноса на Иън Банкс към литературата на Шотландия. Ранкин и Макдърмид ще дискутират неговата кариера и влияние.

Припомняме, че Банкс почина по-рано този месец. Маргарет Атууд ще бъде жури на различни конкурси и състезания, Джулия Доналдсън ще представи новата си книга, „The Further Adventures of the Owl and the Pussycat”.

Салман Рушди ще разкаже за своята 30-годишна кариера. Освен това, ръководителите на събитието твърдят, че за първи път ще се отдели толкова много внимание на графичните романи и комиксовата индустрия като цяло. Във връзка с актуалните теми свързани с литературата и децата, на фестивала ще присъства и Малори Блекман – новоизбраният Детски лауреат на Обединеното кралство.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …