Начало / Свят / Севернокорейският диктатор раздавал „Моята борба” на висши служители

Севернокорейският диктатор раздавал „Моята борба” на висши служители

Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун раздавал „Моята борба” от Адолф Хитлер на висши служители в страната. Това се случило през януари тази година, по повод неговия рожден ден, съобщава huffingtonpost.com, цитирайки корейския антимонополистки сайт  „New Focus International”.

Ким Чен Ун изнесъл лекция пред висшестоящи, като им казал, че страната трябва да продължи своята икономическа и ядрена политика. Те трябвало да изучат „Моята борба”, за да видят как Третият райх вдигнал Германия на крака след загубата на Първата световна война.

Така наречената „нацистка библия” е написана от Хитлер през 1924 г., по време на престоя му в затвора. В същото време много книги са забранени в Северна Корея, а последствията за притежанието им са фатални. През 2009 г. жена християнка, която раздавала копия на „Библията”, била заловена и екзекутирана,  твърди авторитетната агенция „Асошиейтед Прес”.

В Индия „Моята борба” също е на почит. Тя се печата от няколко издателства и е популярно четиво сред студентите, учещи бизнес специалности.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …