Начало / Свят / Винс Флин почина на 47

Винс Флин почина на 47

Почина известният автор на шпионски бестселъри  Винс Флин, съобщи „USA Today”. Той напусна този свят на 47-годишна възраст. Причината е рак на простатата, с който писателят е диагностициран през 2010 г. В последните интервюта Флин твърдеше, че вече е поет контролът върху болестта. Тя обаче отнема живота му – той е починал в сряда сутринта в болницата „United Hospital”.

Флин е известен със своята поредица шпионски трилъри с главен герой Мич Рап – безскрупулен агент на ЦРУ, който премахва терористи. Публикувани са 14 романа от серията, почти всички преведени на български. Сред тях „Власт”, „Самотният играч”, „Лиценз за убиване”, „Списъкът на обречените” и др. Най-новата книга за Рап, „The Survivor”, трябваше да излезе през октомври. От издателство „Atria” все още не са казали дали той е бил завършил творбата и дали тя ще излезе по програма.

Книгите на Флин са известни със своята точност по отношение на случващото се в ЦРУ. Преди публикуване, те бяха преглеждани от експерти от Пентагона. Бившият президент на САЩ Джордж Буш е признавал, че е фен на писателя, а преди години го определи като „прекалено акуратен”.

Преди да се захване с писане Винс Флин е работил в отдел продажби на недвижими имоти. През 1993 г. става страстен читател, за да се бори с дислексията си. През 1997 г. сам издава първата си книга „Term Limits” след 60 отказа. След успеха литературен агент веднага подписва договор с него. Флин оставя своята съпруга и трите им деца.

Свързани заглавия
Винс Флин: Много съм разочарован както от администрацията на Буш, така и от тази на Обама
„Комбинаторът” от Винс Флин (анотация)

Книгите на Винс Флин тук

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …