На фокус
Начало / Свят / Винс Флин почина на 47

Винс Флин почина на 47

Почина известният автор на шпионски бестселъри  Винс Флин, съобщи „USA Today”. Той напусна този свят на 47-годишна възраст. Причината е рак на простатата, с който писателят е диагностициран през 2010 г. В последните интервюта Флин твърдеше, че вече е поет контролът върху болестта. Тя обаче отнема живота му – той е починал в сряда сутринта в болницата „United Hospital”.

Флин е известен със своята поредица шпионски трилъри с главен герой Мич Рап – безскрупулен агент на ЦРУ, който премахва терористи. Публикувани са 14 романа от серията, почти всички преведени на български. Сред тях „Власт”, „Самотният играч”, „Лиценз за убиване”, „Списъкът на обречените” и др. Най-новата книга за Рап, „The Survivor”, трябваше да излезе през октомври. От издателство „Atria” все още не са казали дали той е бил завършил творбата и дали тя ще излезе по програма.

Книгите на Флин са известни със своята точност по отношение на случващото се в ЦРУ. Преди публикуване, те бяха преглеждани от експерти от Пентагона. Бившият президент на САЩ Джордж Буш е признавал, че е фен на писателя, а преди години го определи като „прекалено акуратен”.

Преди да се захване с писане Винс Флин е работил в отдел продажби на недвижими имоти. През 1993 г. става страстен читател, за да се бори с дислексията си. През 1997 г. сам издава първата си книга „Term Limits” след 60 отказа. След успеха литературен агент веднага подписва договор с него. Флин оставя своята съпруга и трите им деца.

Свързани заглавия
Винс Флин: Много съм разочарован както от администрацията на Буш, така и от тази на Обама
„Комбинаторът” от Винс Флин (анотация)

Книгите на Винс Флин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …