Начало / България / Юрий Андрухович в България

Юрий Андрухович в България

Днес, 16 юни, неделя от 18 ч в Best Western Plus Сити хотел (София) ще се проведе самостоятелното четене на чуждестранните гости на фестивала  „София Поетики” и дискусия с тях.  От 21 ч в Чешкия център (ул.“Раковски“ № 100) започва афтърпартито на фестивала със специалното участие на почетния гост – световноизвестният писател Юрий Андрухович. Неговото гостуване се организира съвместно с българските му издатели от „Парадокс”, а поводът е техният 21-ви рожден ден, който те ще отпразнуват с юбилейна колекция от 21 книги.

Юрий Андрухович е украински поет, романист, есеист, преводач и музикант, който вече почти три десетилетия стоварва върху главите на читателите от цял свят саркастичната си, апокалиптична и карнавална проза и сюрреалистичните си стряскащи стихове.

На български език са издадени две книги на Андрухович – „Дванайсетте обръча” и „Московиада”.

На 17 юни, понеделник от 11 ч Юрий Андрухович ще се срещне с журналисти в „Хеликон–България”, след това, на 18 юни, вторник от 18.30 ще се срещне и с читатели в Хеликон-Бургас, а в сряда е в Пловдив,  в книжарница „Хеликон-Пловдив, Център” в 18 ч, и накрая в Конюшните на царя  Андрухович ще се види и с украинската диаспора и български почитатели.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …