Начало / Свят / Тан Туан Енг триумфира с награда „Уолтър Скот”

Тан Туан Енг триумфира с награда „Уолтър Скот”

Малайзийският писател Тян Туан Енг беше определен за носител на наградата „Уолтър Скот”. Призът се дава за историческа проза и осигурява премия от 25 000 паунда. Енг беше отличен за своя роман „The Gardening of Evening Mists”. „Трогателността на запомнянето и забравянето са в основата на тази книга”, коментираха от журито.

Енг заяви:

„Историята е навсякъде около нас. „Walter Scott Prize” е важна награда, защото казва на света, че историята има значение”.

Той получи отличието на литературния фестивал „Brewin Dolphin Borders Book Festival” в Мерлоуз, Шотландия.

Авторът от Малайзия печели втора голяма награда тази година за „The Gardening of Evening Mists”. През март той беше награден с „Man Asian prize” – азиатския еквивалент на „Мен Букър”. За наградата, носеща името на Уолтър Скот, той победи двукратната носителка на „Мен Букър”, Хилари Мантел.

Тан Туанг Енг е роден през 1972 г. Има два публикувани романа. Преди „The Garden of Evening Mists”, през 2007 г. излиза „The Gift of Rain”, който също получава признанието на критиците. Енг е завършил право в Лондон и е практикувал преди да започне да се занимава само с писане. Има много участия в литературни фестивали в Азия. Има първи дан по „Айкидо”.

Свързани заглавия
Тан Туан Енг спечели „Азиатския букър”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …