Начало / Свят / Синът на Норман Мейлър: Баща ми беше брутален критик

Синът на Норман Мейлър: Баща ми беше брутален критик

Джон Бъфало Мейлър – синът на Норман Мейлър, заяви, че баща му го е критикувал брутално, когато го е учил как да стане писател. Това заяви той докато гостуваше в предаването „HuffPost Live” във връзка с неговата пиеса „Hello, Herman”, която е адаптирана вече и на големия екран. Джон Бъфало е драматург и писател, като дори е публикувал в тандем с баща си – „The Big Empty” (2006 г.).

На въпрос на водещия дали баща му го е подкрепял повече за театралната му дейност или го е карал да бъде писател, той отговори:

 „Подкрепяше ме много. Когато станах на 17 за първи път имах куража да му дам да прегледа няколко разказа, които бях написал. Не беше лесно. Беше брутален критик. В началото, когато започнах да пиша, бях много атакуван от критиците, но нищо не може да се сравни с баща ми. Той буквално ме разкъсваше на парчета – казваше ми всичко, което съм сгрешил, но така получих образование, което малко хора имат късмета да получат. Беше щедър, но много корав човек. Винаги наблягаше на това, което е грешно, а не това, което е правилно”.

Книги от Норман Мейлър тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …