На фокус
Начало / Свят / Синът на Норман Мейлър: Баща ми беше брутален критик

Синът на Норман Мейлър: Баща ми беше брутален критик

Джон Бъфало Мейлър – синът на Норман Мейлър, заяви, че баща му го е критикувал брутално, когато го е учил как да стане писател. Това заяви той докато гостуваше в предаването „HuffPost Live” във връзка с неговата пиеса „Hello, Herman”, която е адаптирана вече и на големия екран. Джон Бъфало е драматург и писател, като дори е публикувал в тандем с баща си – „The Big Empty” (2006 г.).

На въпрос на водещия дали баща му го е подкрепял повече за театралната му дейност или го е карал да бъде писател, той отговори:

 „Подкрепяше ме много. Когато станах на 17 за първи път имах куража да му дам да прегледа няколко разказа, които бях написал. Не беше лесно. Беше брутален критик. В началото, когато започнах да пиша, бях много атакуван от критиците, но нищо не може да се сравни с баща ми. Той буквално ме разкъсваше на парчета – казваше ми всичко, което съм сгрешил, но така получих образование, което малко хора имат късмета да получат. Беше щедър, но много корав човек. Винаги наблягаше на това, което е грешно, а не това, което е правилно”.

Книги от Норман Мейлър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (20 март – 26 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Войната на буквите от Людмила …