Начало / България / Джеки и Чарли: Четете „Хем съм сам, хем няма никой”

Джеки и Чарли: Четете „Хем съм сам, хем няма никой”

„Еееееее, това е книжарница”, възкликна Георги Стоев – Джеки, когато видя изисканите вина в „Хеликон-Витоша”. Известният режисьор и неговият приятел – сценаристът Христо Илиев – Чарли,  влязоха в ролята на ВИП книжари в столичната книжарница. За съжаление Джони Пенков не успя да се включи в инициативата на книжарници „Хеликон” заради спешни ангажименти.

Двамата популярни кинаджии бяха единодушни, че третата книга на Рангел Вълчанов – „Хем съм сам, хем няма никой”, е задължително четиво за малки и големи. „На някои места Рангел наподобява Стайнбек”, сподели Христо Илиев – Чарли. Авторът на сценариите на филмите „Патилата на Спас и Нели”, „Разводи, разводи”, „Вечният музикант” и др. заяви, че горещо препоръчва поредицата „Петдесет велики разказвачи“ и че обича неподправената, откровената литература и изрази съжаление, че поетът Николай Кънчев е малко познат днес.

Георги Стоев – Джеки раздаде автографи на мемоарната си книга „Бай дъ уей… /”Между другото…)“. Той препоръча предстоящата книга на Джони Пенков „Една почти незапочната любов“, която ще излезе и в аудио вариант.

Наскоро на двамата им предстои да издадат свой общ текст. Работното заглавие на книгата е „Нещо като книга“ и ще бъде с две лица. „Тя ще има две начала – от едната страна ще започва историята на Джони, а от другата – моята. Книгата няма да има край, защото разказите ни ще се срещат по средата. Историите, които сме описали вътре, са истина… е, почти истина. Ако някой иска да разбере каква е приликата между секса и изкуството, това е книгата за него „, сподели Джеки Стоев.

Свързани заглавия
Джеки, Джони и Чарли стават ВИП книжари в „Хеликон-Витоша”

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …