Начало / Свят / Родителите на момиче, починало от аневризма, публикуваха дневника й

Родителите на момиче, починало от аневризма, публикуваха дневника й

Родителите на 13-годишно момиче, починало от аневризма, публикуваха нейния дневник, съобщи британският „Индипендънт”. Джемайма Лейзел внезапно колабирала в дома си в Хортън, Съмърсет. Впоследствие се оказало, че има голям кръвоизлив в мозъка, който е причинил смъртта й. Това се случило през март миналата година.
Нейните родители открили дневника й в нощното й шкафче. Тя го водила от 4-годишна. В него Джемайма написала, че мечтае да стане писателка. Затова родителите й – Харви и Софи Лейзел, решили да го публикуват. Записките са на британския книжен пазар под заглавие „The Draft”. Книгата получи признание от Майкъл Морпурго и Дейм Жаклин Уилсън.

Преди да почине 13-годишното момиче изразява желание органите й да бъдат дарени на нуждаещи се. Баща й, който работи като фотограф, заяви, че искал чрез книгата да направи тази кауза по-популярна. Вече по този начин са спасени 8 човека – две момчета на 5 години, 14-годишно момиче, бебе момче на 10 месеца, момче на 3 години, двама души на 19 и 24 години и мъж на 40.

„The Draft” излезе официално на 21 май тази година. Датата, на която Джемайма трябваше да навърши 15.

Творбата започва с:

Този дневник принадлежи на Джемайма Елизабет Лейзел. Ако бях фея, щях да се казвам Лизи Стардъст”. Записките описват вижданията на детето за любовта, приятелството и бъдещето. Това, което определя като нейно тайно желание, е „да намеря някой, който наистина, ама наистина да ме харесва, такава каквато съм”.

Джемайма пише още: „Някои казват, че Бог не съществува, защото ако го имаше, щеше да помогне на всички бедни хора по света. Аз не съм съгласна. Съпричастна съм към тяхното отчаяние, но НИЕ сме тези, които трябва да помогнем. Те са там, защото ние сме ги докарали до това положение. Те са там, защото ние смятаме грешното за правилно. Бог съществува, за да ни пази от това да се превърнем в чудовища, преди да е станало твърде късно”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …