Начало / България / Дни на Франсоаз Долто в България

Дни на Франсоаз Долто в България

От утре, 31 май, до 2 юни ще се състоят Дни на Франсоаз Долто в България „Детето и психоанализата“ с участието на водещи френски психоаналитици Мириам Сежер , проф. Ален Вание, Катрин Долто (дъщеря на Ф. Долто), Катрин Вание, Силвиан Джиампино и Георги Кацаров.

Форумът е адресиран към психолози, педагози, социални работници, педиатри, неoнaтолози, акушерки, здравни експерти и специалисти в институции за работа с деца, но също и към широката публика, която се вълнува от тази проблематика.

Предвидени са: открита лекция и филм за идеите на Долто; премиера на книгата „Малкото училище – голямото начало. Детето и детската градина“ на Мириам Сежер; работни ателиета на теми „Неонатология и майчинство“, „Хаптономия“, „Жак Лакан и Франсоаз Долто“ и „Малките деца и психоанализата, психоанализа в институции за деца“.

Мириам Сежер  е детски психиатър и психоаналитик, ученичка и последователка на Франсоаз Долто, съосновател и президент на организацията „Каузата на бебетата“, кавалер на Ордена на Почетния легион, автор на множество публикации и книги в областта. На същия форум през 2012 г. беше представена нейната книга „Думи, за да се родиш“.

Франсоаз Долто  (1908–1988) е една от големите фигури на френската и световната психоаналитична наука. Трудовете й отдавна са класика, а оригиналният й принос към познанието за дълбинното у човека е вън от съмнение. Известна е като последовател на Фройд и съмишленик на Жак Лакан.
Участието в откритата лекция е безплатно. Тя ще се състои на 31 май от 17.00 часа в аудитория 65 на Ректората.

Книги от Мириам Сежер  тук
Книги от Франсоаз Долто  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

drag1

Огнедишащи книги за радост на най-малките

Всяко дете ще се зарадва, ако от корицата го гледа… дракон Почти митичните създания се …

Един коментар

  1. Събитието е насочено към психолози, педагози, социални работници, педиатри, неoнaтолози, акушерки, специалисти в домовете за деца, лишени от родителска грижа и други специализирани институции за работа с деца, студенти, родители и др. Дните на Франсоаз Долто в България се организират от Център „Зелената къща” с подкрепата на Факултет по педагогика към Софийски университет „Св. Климент Охридски”.