Начало / Любопитно / “Обетът на кралицата“ от Кристофър Гортнър (анотация)

“Обетът на кралицата“ от Кристофър Гортнър (анотация)

Майсторът на историческия роман Кристофър Гортнър, доказал себе си с „Тайната на Тюдорите“ и „Признанията на Катерина Медичи“, ни пренася в бурното изковаване на една нация от силната воля на жена, която преодолява всички пречки, за да се превърне във великата Исабел І Кастилска. „Обетът на кралицата“ разкрива една изключително интересна съдба на кралицата, прогонила маврите от Испания, покровителката на Христофор Колумб, владетелката, учредила прочутата с печалната си слава Испанска инквизиция. В своите спомени,  кралицата Исабел разказва как в зората на живота ѝ никой не вярва, че ѝ е отредено да постигне величие, но Бог имал други планове.

Романът ни превежда от бляскавите дворци на Сеговия до бойните полета на Гранада и натежалите от интриги градини на Севиля. „Обетът на кралицата“ ще донесе истинска радост на любителите на историческия роман, чете се на един дъх и ще попълни знанията ни за културната и политическата история на света.

Кристъфър Гортнър е автор на изключително добре посрещнатите исторически романи у нас и по света „Признанията на Катерина Медичи“ и „Тайната на Тюдорите“. Притежава магистърска степен по литературна със специалност Ренесансови науки от Ню Колидж ъф Калифорния. В дългите си пътувания за проучвания за книгите си е танцувал галиард в бална зала от времето на Тюдорите и е живял в испански замък. Освен това е пламенен защитник на правата на животните и въпросите, свързани с проблемите на околната среда. Наполовина испанец по произход, той живее в момента в северна Калифорния . Очаквайте от същия автор – „Хуана Лудата – последната кралица от династията Трастамара“.

“Обетът на кралицата“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …