Начало / България / „Поглед отвън“ с премиера в „Хеликон-България”

„Поглед отвън“ с премиера в „Хеликон-България”

От 30 май, четвъртък, от 18,30 ч.  в столичната книжарница „Хеликон-България” ще бъде представена „Поглед отвън“ на Николай Тома. Книгата излиза с печата на издателство „Факел”. Гост на премиерата ще бъде Емил Трънкаров – един от героите в книгата.

В „Поглед отвън“ са събрани интервюта, репортажи и откъси от сценарии за документални филми, правени от съставителя с българи, установили се трайно в чужбина, и французи, съдействали за приемането на страната ни в Европейския съюз. В навечерието на двадесет и петата годишнина от падането на Берлинската стена сънародници от различни поколения и с различни професии споделят своите виждания, вълнения и въжделения за обществения и политическия живот в страните, в които живеят, и в България.

Съставителят Николай Тома е завършил ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. От 1985 г. се установява във Франция. Автор, режисьор и продуцент на ТВ репортажи и документални филми излъчвани във Франция, Испания, Русия, Сингапур и Иран. Негови филми са селекционирани на фестивали на документално кино във Франция, Канада, Германия, Италия, Испания Швейцария и Гърция.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

10000007497771_b

Е-рафтче: Симпатични ужасии за четене с едно наум

„Лешниковата гора” прилича на сладка приказка… макар и страшна Зареждаме я в електронния четец и …