Начало / Автори / Любимите книги на Ърнест Хемингуей

Любимите книги на Ърнест Хемингуей

Ърнест Хемингуей е автор на класиките „Сбогом на оръжията”, „За кого бие камбаната”, „Слънце изгрява” и др. През 1935 г. обаче той дава интервю за изданието „Esquire”, в което споделя кои са неговите любими книги. Ето и изборът на Хемингуей, в текст публикуван в huffingtonpost.com:

„Буденброкови“ (1901 г.) от Томас Ман. Това е историята на буржоазно семейство от Северна Германия, което посреща идването на модерното. В новия и несигурен свят връзките и традициите започват да избледняват.

„Записки на ловеца” (1852 г.) от Иван Тургенев. Колекция от кратки разкази, в които Тургенев споделя личните си впечатления. Базирани са на несправедливостта към крепостните селяни в Русия по онова време.

„Hail and Farewell” (1911 г.) от Джордж Мур. Тритомната полубиографична творба на Мур описва неговия живот в Ирландия.

„Кралица Марго” (1845 г.) от Александър Дюма-баща. Кланета, конспирации, тайни съзаклятия, бурни пирове и дуели на живот и смърт за чест в тази история на френските благородници от ХVІ век.

Разкази от Ги дьо Мопасан  събрани в „La Maison Tellier” (1881).

„Пармският манастир” (1839 г.) от Стендал. Епична и интимна история за живота на самия Стендал в италианския град Парма. Голяма част от нея е фиктивна.

Книги от Хемингуей тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …