Начало / Свят / Леонардо ди Каприо за „Великият Гетсби”

Леонардо ди Каприо за „Великият Гетсби”

Новата адаптация на „Великият Гетсби” вече е в кината в САЩ, а от утре ще бъде и в салоните в България. Филмът привлече голямо внимание към класиката от Франсис Скот Фицджералд. На фестивала в Кан Леонардо ди Каприо, който играе главния герой, Джей Гетсби, коментира книгата. Той заяви, че я е чел за първи път в гимназията, но чак в последно време е започнал да я разбира напълно.

Ето и какво сподели на фестивала 38-годишният актьор от продукцията на Баз Лурман:

„Спомням си, че четох книгата като младеж, забавлявах се и бях очарован от Гетсби, но по никакъв начин не може да се каже, че усетих мощта на посланието на Фицджералд. Вече съм докоснат от Гетсби като персонаж. Това не е любовна история за мен, а трагедия. Трагедия на един човек, който се опитва да осъществи американската мечта в свят, в който наглед всичко е възможно. Това са времената на изобилие през 20-те години на миналия век. Той се опитва да стане великия Рокфелер, да бъде велик американец, но някъде по пътя губи представа за себе си, забравя кой е всъщност”.

Макар да са вложени много средства в 3D продукцията, критиците не са очаровани. Ди Каприо обаче отново получава комплименти за своето представяне. Той и режисьорът и сценарист Баз Лурман работиха заедно и през 1996 г. във филма „Ромео + Жулиета”.

Леонардо ди Каприо е американски актьор и продуцент, роден през 1974 г. Номиниран е 9 пъти за „Златен глобус”, печели веднъж, и два пъти е номиниран и за „Оскар”. Пробива в „Холивуд” още много млад с роли във филми като „Защо тъгува Гилбърт Грейп” и „Бърз или мъртъв”. Впоследствие придобива световна популярност след участието си в „Титаник”. През последните 10 години получава много признания за филми като „Бандите на Ню Йорк”, „Авиаторът”, „Кървав диамант”, „Генезис” и „Дж. Едгар”.

„Великият Гетсби“ тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …