Начало / България / Благотворителна акция за болни и изоставени деца

Благотворителна акция за болни и изоставени деца

„Книги спасяват живот“ е мотото на благотворителната кампания за набиране на средства в подкрепа на  болни деца от дома в село Студен кладенец (Старозагорско), ngobg.info. Инициативата е на Къщата за четящи хлапета „Приказка без край“ и сдружение „Един живот“ и ще продължи от 18 до 24 май – в седмицата преди празника на българската писменост.

Всеки, който иска да помогне, може да дари от библиотеката си любима стара книга или да купи друга, която още не е прочел, в книжарницата на Къщата за четящи хлапета (София, ул. „Арх. Йордан Миланов“ 4, до пл. „Журналист“), или просто да подкрепи идеята. Всяка от дарените книги ще бъде маркирана със стикер за участието й в инициативата „Книги спасяват живот“.

С набраните средства ще бъде създаден фонд, който ще подпомага рехабилитацията на хлапетата от дома за умствено изостанали деца в село Студен кладенец, сред които има малчугани със синдром на Даун, с детска церебрална парализа и напълно обездвижени. Сумата ще бъде обявена на 24 май.

На 19 май ще е хепънингът на инициативата. В неделя преди обед ще има приказен маратон за четящите хлапета – актьори от театралния състав на Нов български университет ще се превъплътят в героите от познати и любими за децата приказки.

Ходът на кампанията може да бъде проследен на сайта на организаторите сдружение „Един живот“ и Къща за четящи хлапета.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …