Начало / Свят / Паркът на Хари Потър в Орландо се разширява

Паркът на Хари Потър в Орландо се разширява

Паркът в Орландо (САЩ), посветен на Хари Потър, ще бъде разширен, съобщи британският „Индипендънт”. Новата площ ще бъде базирана на булеварда „Диагон-Али” и ще са достъпни за посетители догодина. Паркът „Wizarding World of Harry Potter” съществува от 2010 г.

„Диагон-Али” е собственост на филмовото студио „Юнивърсъл”. Новата улица ще включва магазини, ресторант и атракция, базирана на банката „Гритготс”, която в света на Хари Потър е управлявана от гоблини. Старата и новата част ще бъдат свързани с линия на влака „Хогуортс експрес”, точно както в романите.

Дж. К. Роулинг, авторка на класическата юношеска поредица, коментира:

„Много съм доволна, че „The Wizarding World of Harry Potter” продължава да е популярен и днес. Сигурна съм, че вниманието към всеки детайл и изграждането на „Диагон-Али” ще направи така, че посетителите да си изкарат още по-добре”.

Марк Уудбъри, президент на „Universal Creative for Universal Parks and Resorts”, каза:

„За феновете това ще бъде възможност да посетят още едно иконично за книгите място. Досега дори тези, които не са почитатели на поредицата, са оставали възхитени от атмосферата. Искаме да водим хората към нови приключения”.

Поредицата за Хари Потър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …