Начало / Свят / „Waterstones” пуска копия на „Инферно” с автограф, Флоренция очаква бум на туризма

„Waterstones” пуска копия на „Инферно” с автограф, Флоренция очаква бум на туризма

Голямата британска книжарница „Waterstones” ще бъде първата, която ще продава копия на „Инферно” с автограф на Дан Браун, съобщи thebookseller.com. От утре в главния обект на веригата – „Waterstones Piccadilly”, ще има 200 подписани копия. Всеки клиент ще има право да купи само една книга. Очаква се след свършването подписаните копия, книжарницата да получи и още с автограф на известния писател.

От утре официално започва да се продава „Инферно”. Интересът към него е огромен. Предварителните поръчки в „Waterstones” за първи път са толкова много, както беше през есента на 2012 г., когато излезе „Вакантен пост” на Дж. К. Роулинг.

В същото време стана ясно, че във Флоренция очакват книгата да повиши туристическата активност, съобщи „Гардиън”. Романът поставя героя Робърт Лангдън в града, разкривайки литературна мистерия, свързана с Данте Алигери. Както е известно, Данте е един от флорентинските символи.

Еудженио Джани, председател на градския съвет на Флоренция, заяви:

„Туризмът в града е спаднал с 10% в последно време. Ако новата книга пожъне успех, очакваме да си върнем тези 10%”. Оптимист е и Силвано Фей, който управлява музея на Данте във Флоренция, който привлича 60 000 посетители всяка година. „Важното нещо, свързано с тази книга е, че ще накара хората да говорят за Данте”, каза той.

Свързани заглавия
Пародия на Дан Браун излезе в британската преса
Излезе „Тайната история на Данте”
„Инферно” е най-обсъжданата книга в социалните мрежи
Преводачите на „Инферно” на Дан Браун са работили в карцер
Литературна загадка в центъра на новия роман на Дан Браун

„Инферно“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …