Начало / Свят / Пародия на Дан Браун излезе в британската преса

Пародия на Дан Браун излезе в британската преса

Британският вестник „Телеграф“ си направи майтап с Дан Браун в навечерието на излизането на новия му роман „Инферно“, базиран на „Ад“ на Данте Алигиери. Под името Дон Браун е публикувана кратка криминална история, която пародира стила на американския писател. Робърт Лангдън – култовият персонаж на Дан Браун, е в болница, където разговаря с полицейски инспектор и медицинска сестра, опитвайки да си припомни защо и как е бил блъснат от автобус.

Историята започва със събуждането на Лангдън. Той отваря очи в не особено добро физическо състояние и не знае къде се намира. До него седи човек с фланелка на благотворителната организация „Oxfam”. След малко човекът напуска стаята и в нея влизат сестра и инспектор, който трябва да разпита героя за покушението срещу него. Дон Браун описва „стегнатото 190-сантиметрово тяло” на Лангдън и „поразяващо сините му очи”.

При разговора с инспектора става ясно, че специалистът по разгадаване на загадки е бил блъснат от автобус. Той не може да се си спомни случката добре, а разследващият го иронизира, питайки как е възможно Робърт Лангдън да няма отговор на даден въпрос. Впоследствие служителят на реда показва кадри, в които университетския преподавател е ударен от автобус, с надпис „PEN” – международната асоциация на писателите.

Вниманието на Лангдън е привлечено от шофьора на автобусаа. Описано е задоволството, изписано на лицето му, когато го блъска. В този момент Лангдън се сеща, че е виждал този човек в галерията „Уфици” във Флоренция. Служителят на реда изисква моментално да му се каже кой е шофьорът. Тогава Лангдън отвръща, че това е Данте Алигери, който е мъртъв от 500 години.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …