Начало / Свят / Първите 50 страници от новия роман на Кандис Бушнел пуснати в интернет от хакера Гучифер

Първите 50 страници от новия роман на Кандис Бушнел пуснати в интернет от хакера Гучифер

Първите 50 страници от предстоящия да излезе нов роман на Кандис Бушнел „Killing Monica”, бяха пуснати в интернет, съобщи „Гардиън”. Нейни имейли, разменени с издатели, също станаха достъпни в мрежата. Писателката е последната жертва на хакер, който се е именувал Гучифер. Гучифер е известен с това, че пусна в интернет имейли на Джордж Буш-старши по-рано тази година.

Хакерът е проникнал в имейл профила на авторката на „Сексът и градът” в „EarthLink”, след което и в нейната „Туитър” регистрация, където е пуснал скрийншотове на първите 50 страници от книгата. Също така и от имейли на Бушнел, в която тя се жалва пред своите издатели. Те обсъждат и евентуално премахване на някои от изтеклите страници при публикуване на творбата.

Това не е първият случай, в който писател страда от подобен проблем. През 2008 г. изтече ръкописът на „Midnight Sun” от Стефани Майър – книга, свързана с поредицата „Здрач”. Това накара Майър да се откаже от нейната публикация. Засега Бушнел не е дала индикации, че ще направи подобно нещо.

Издателският консултант Джак Пери дори смята, че това ще помогне за промотирането на романа. Той написа в „Digital Book World”:

„Страниците не са редактирани и готови за публикуване. Но нейните фенове с удоволствие ще хвърлят едно око. Това й гарантира страхотна публичност. Хората лесно ще запомнят книгата – тази, която изтече, благодарение на хакера. Вместо да хаби усилия за премахването на нещо, което веднъж появило се, няма как да бъде заличено, издателят трябва да използва изтичането в своя полза. Това, най-вероятно, ще е най-продаваната книга на Бушнел от години насам”.

Свързани заглавия
Преводачите на „Инферно” на Дан Браун са работили в карцер

Книги от Кандис Бушнел тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

За жените и солта_корица

Роман за невидимите нишки, които ни свързват, и за оковите, на които сами се осъждаме

Роман разказва историята на пет поколения жени от времето на революцията на Кастро в Куба …