Начало / Свят / Излезе „Тайната история на Данте”

Излезе „Тайната история на Данте”

Задълбочен гид, предназначен за почитателите на Дан Браун, които чакат с нетърпение новия му роман „Инферно”, е вече на англоезичния пазар. „The Secret History of Dante: Unearthing the Mysteries of the Inferno” (Тайната история на Данте: Разкривайки мистериите на „Ад”) беше публикувана в електронен вариант вчера, съобщи thebookseller.com. Автор е Джонатан Блек – псевдоним на издателя и писател Марк Буут. Издателство е „Quercus”.

Книгата е фокусирана върху Данте Алигиери, но главно е обърнато внимание на творбата му „Ад”. Описана е историята около нейното написване, скритите кодове, връзката с тайнствен рицар тамплиер и „конспирация на 2 000 години”. От издателството обясниха, че това е „навременен и задълбочен гид за Данте и неговото наследство”.

Данте Алигиери е италиански автор и философ, роден през 1265 г. Най-известен е с произведението си „Божествена комедия”, което представя деветте кръга на Ада. Книгата е сред най-великите средновековни творби. Друго негово популярно произведение е „Ад”. Заедно с Франческо Петрарка и Джовани Бокачо са наричани „трите корони”. Данте умира през 1321 г.

Свързани заглавия
Джони Деп ще филмира книга за Данте
Най-добрите 100 литературни творби за всички времена
Излиза гид за новия роман на Дан Браун
Преводачите на „Инферно” на Дан Браун са работили в карцер

Класиките на Данте тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …