Начало / Свят / Излезе „Тайната история на Данте”

Излезе „Тайната история на Данте”

Задълбочен гид, предназначен за почитателите на Дан Браун, които чакат с нетърпение новия му роман „Инферно”, е вече на англоезичния пазар. „The Secret History of Dante: Unearthing the Mysteries of the Inferno” (Тайната история на Данте: Разкривайки мистериите на „Ад”) беше публикувана в електронен вариант вчера, съобщи thebookseller.com. Автор е Джонатан Блек – псевдоним на издателя и писател Марк Буут. Издателство е „Quercus”.

Книгата е фокусирана върху Данте Алигиери, но главно е обърнато внимание на творбата му „Ад”. Описана е историята около нейното написване, скритите кодове, връзката с тайнствен рицар тамплиер и „конспирация на 2 000 години”. От издателството обясниха, че това е „навременен и задълбочен гид за Данте и неговото наследство”.

Данте Алигиери е италиански автор и философ, роден през 1265 г. Най-известен е с произведението си „Божествена комедия”, което представя деветте кръга на Ада. Книгата е сред най-великите средновековни творби. Друго негово популярно произведение е „Ад”. Заедно с Франческо Петрарка и Джовани Бокачо са наричани „трите корони”. Данте умира през 1321 г.

Свързани заглавия
Джони Деп ще филмира книга за Данте
Най-добрите 100 литературни творби за всички времена
Излиза гид за новия роман на Дан Браун
Преводачите на „Инферно” на Дан Браун са работили в карцер

Класиките на Данте тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …