Начало / Свят / Нова книга от Джордж Р. Р. Мартин за Коледа

Нова книга от Джордж Р. Р. Мартин за Коледа

Джордж Р. Р. Мартин ще направи коледен подарък на своите фенове, като публикува нова книга, пише thebookseller.com.

Произведението е озаглавено „The Wit and Wisdom of Tyrion Lannister”. То беше обявено в списъка от книги, които ще бъдат публикувани около Коледа от издателство „HarperCollins”.

Изданието, което ще излезе на англоезичния пазар, ще бъде само с твърди корици. То ще събира в себе си „умни, но и неприлични” шеги на култовия персонаж Тирион Ланистър от „Песен за огън и лед”. Тирион е джудже с неособено привлекателна външност. Главата му е твърде голяма за тялото, двете му очи са с различен цввят, а половината си нос губи при битката при Черната вода.

„Моят ум е оръжие. Брат ми има меч, а аз ум. Умът се нуждае от книги, както меча от точило, за да запази своята острота”, е една от репликите на главния герой.
Феновете чакат излизането шестата, предопоследна, част от сагата „Песен за огън и лед”. В момента по „НВО” върви третият сезон на сериала по поредицата на Мартин.

Книгите на Мартин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1611164053494_n_msnbc_full_amandagorman_210120_1920x1080

Поетеса прикова вниманието на Америка

Аманда Горман участва в инаугурацията на президента Байдън 22-годишната поетеса представи шестминутно стихотворение, наречено The …