Начало / Свят / „Дневникът на Мая” е вече и в американските книжарници

„Дневникът на Мая” е вече и в американските книжарници

„Дневникът на Мая” на Исабел Алиенде е вече и на книжния пазар в САЩ, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Книгата излезе на испански през 2011 г. и е публикувана вече на български от „Колибри”.

Главна героиня е Мая Видал, забележителна тийнейджърка, която е изоставена от своите родители. Тя  живее в Бълкли, заедно с баба си Нини, чиито силен характер й помага много в тежките ситуации след емиграцията на семейството от Чили. Момичето тръгва по лош път – наркотици, алкохол и дребни престъпления. Тя се забърква с хора от подземния свят в Лас Вегас, с наемни убийци, полицията, ФБР и Интерпол. Нини й помага да избяга на малък остров, близо до брега на Чили, където да се грижи за стария семеен приятел Мануел Ариас. Там Мая се сближава със странни нови познати. В една тетрадка тя описва своята история, като се опитва да разплете мистерии от собствения си живот и този на нейното семейство.

Исабел Алиенде е чилийска писателка, родена през 1942 г. Пише в жанра магически реализъм. Любопитен факт за нея е, че започва всяка своя нова книга на датата 8 януари. Много нейни книги са преведени на български, сред които „Къщата на духовете”, „Безкрайният план”, „Гората на пигмеите” и др.

Книгите на Исабел Алиенде тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …