Начало / Свят / Утре излизат мемоарите на Една О’Брайън

Утре излизат мемоарите на Една О’Брайън

Утре на американския книжен пазар ще излязат мемоарите на ирландската писателка Една О’Брайън, съобщи huffingtonpost.com. Творбата е озаглавена „Country Girl: A Memoir by Edna O’Brien” и е издадена от „Little, Brown and Company”.

О’Брайън израства в Ирландия през 30-те и 40-те години на миналия век. Тя учи в училище с медицинска насоченост, но се отписва преди да завърши, за да се омъжи. През 1960 г. излиза книгата й „The Country Girls”, която дава гласност на много проблеми на жените от сексуална и социална гледна точка. Но авторката не пише само за своята кариера. Тя излага гледната си точка върху теми като образование, брак, развод, как се справя един самотен родител и т.н. О’Брайън разказва и за познанството си с легенди като Марлон Брандо, Пол Маккартни, Ричард Бъртан. Авторката дори е била канена в Белия дом от Хилари Клинтън.

Една О’Брайън е ирландска писателка, родена през 1930 г. Известна е и с „Night”, „Wild Decembers”, „Down by the River” и др. Филип Рот я нарича „най-талантливата жена, която пише на английски език“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …