Начало / Свят / Утре излизат мемоарите на Една О’Брайън

Утре излизат мемоарите на Една О’Брайън

Утре на американския книжен пазар ще излязат мемоарите на ирландската писателка Една О’Брайън, съобщи huffingtonpost.com. Творбата е озаглавена „Country Girl: A Memoir by Edna O’Brien” и е издадена от „Little, Brown and Company”.

О’Брайън израства в Ирландия през 30-те и 40-те години на миналия век. Тя учи в училище с медицинска насоченост, но се отписва преди да завърши, за да се омъжи. През 1960 г. излиза книгата й „The Country Girls”, която дава гласност на много проблеми на жените от сексуална и социална гледна точка. Но авторката не пише само за своята кариера. Тя излага гледната си точка върху теми като образование, брак, развод, как се справя един самотен родител и т.н. О’Брайън разказва и за познанството си с легенди като Марлон Брандо, Пол Маккартни, Ричард Бъртан. Авторката дори е била канена в Белия дом от Хилари Клинтън.

Една О’Брайън е ирландска писателка, родена през 1930 г. Известна е и с „Night”, „Wild Decembers”, „Down by the River” и др. Филип Рот я нарича „най-талантливата жена, която пише на английски език“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …