Начало / България / „Физика на тъгата” като послание” с премиера в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”

„Физика на тъгата” като послание” с премиера в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”

Литературният историк Румен Шивачев ще представи днес, 26 април, книгата „Физика на тъгата” като послание” на Мариана Тодорова. Премиерата ще е в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий” (втори етаж) и ще започне в 17 ч. Организатори са издателство „Карина М” и  НБКМ.

„Физика на тъгата като послание” е литературоведско изследване върху творчеството на Георги Господинов.

„Малцина са писателите, които не просто умеят да разказват умно и неусетно увлекателни случки, карат ни да тъжим или да се смеем с цялото си сърце. Това би било хубаво, но свърши ли разказът им се питаш – е, да, но какво от това?
Книгата на Г. Господинов е книга за живите, за ония, които трябва да бъдат спасени – в Ноев ковчег или в обикновена капсула от спомени, запазени от Апокалипсиса, който ще се стовари като наше лично „дело със заслуги”. „Физика на тъгата” е книга за живите, с хумора и блясъка на истинските неща в живота. Но както всички, непредвидимо талантливи творци, и той посяга към обратната, кървящата страна на „одраната кожа” на битието. Защо?”, пише Мариана Тодорова в книгата си.

„Физика на тъгата” като послание” тук
„Физика на тъгата” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

SONY DSC

Невена Басарова посрещна деца и родители в „Хеликон Витоша“

Авторката, основала популярната „Детска академия за добри обноски“, направи почивния ден в книжарницата на бул. „Патриарх Евтимий“ …